Administrația Națională de Meteorologie a actualizat, sâmbătă, alertele meteo precedente și a emis un Cod galben de ploi. Sunt vizate județele Brăila, Tulcea, Ialomița, Călărași și Constanța. Aici, meteorologii anunță ploi torențiale până duminică dimineață.

Astfel, de sâmbătă ora 10.00 până duminică la ora 8.00, în sudul, estul și centrul țării va continua să plouă, iar în sud-est ploile vor fi însemnate cantitativ și se vor acumula cantități de apă ce vor depăși local 25…30 l/mp și izolat 35…40 l/mp în sud-estul Munteniei și în sudul Dobrogei. Meteorologii mai anunță ploi, în general moderate cantitativ (10…20 l/mp) se vor semnala local în restul Munteniei și pe arii restrânse în Oltenia și sudul Moldovei.

Totodată, în regiunile sud-estice temporar vântul se va intensifica, cu viteze de 45…55 km/h. Și în București vremea va fi la fel de rece față de normalul acestei perioade. Meteorologii anunță ploi și vânt până duminică dimineață.

Potrivit ANM, în intervalul sâmbătă ora 10.00 duminică ora 8.00, vremea va fi închisă și deosebit de rece pentru mijlocul lunii octombrie. Totodată, ploile vor fi prezente și ele și se vor acumula cantități de apă în general de 10…15 l/mp.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări îndeosebi pe parcursul zilei, când se vor atinge viteze de 40…45 km/h, iar temperatura maximă va fi de 12…13, pe când cea minimă de 8…9 grade.

Vremea rea continuă în România. Prognoza meteo ANM

Vremea rea va continua și duminică, dar și luni. ANM anunță că în prima zi a săptămânii viitoare cerul va fi variabil, cu înnorări ziua în majoritatea regiunilor, iar noaptea cu precădere în cele nord-estice. Izolat și trecător vor fi ploi slabe sau burnițe, în prima parte a intervalului în sud, centru și la munte, iar spre sfârșitul acestuia în nord-est.

Totodată, vântul va sufla slab și moderat, iar temperaturile maxime, în creștere ușoară față de ziua anterioară, se vor încadra în general între 14 și 18 grade, pe când cele minime se vor situa între 0 și 10 grade, ușor mai scăzute în depresiuni.

Marți, pe de altă parte, vremea începe să își revină, iar temperaturile cresc chiar și cu trei grade spre deosebire de ziua de luni. ANM anunță un cer senin cu înnorări temporare în prima parte a intervalului în regiunile estice și centrale, precum și în zona Carpaților Orientali și de Curbură, unde doar cu totul izolat și trecător vor fi ploi slabe.

Meteorologii spun că vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare ziua, local în estul țării și la munte, iar temperaturile maxime se vor încadra în general între 12 și 18 grade, pe când cele minime între 1 și 9 grade, mai scăzute în depresiuni.

Și în Capitală se simte o revenire de câteva grade. ANM anunță temperaturi maxime de 18 grade și minime de 7 grade. De miercuri și până vineri, soarele revine în forță, iar vremea se încălzește treptat, probabilitatea de ploi fiind redusă.