Silvia Câmpeanu, românca vaccinată pentru coronavirus, a fost prezentă miercuri seara în direct la emisiunea ”Sinteza Zilei”, difuzată la Antena 3. Acolo, tânăra a declarat că a primit un val negativ de reacții după ce s-a vaccinat, având în vedere că tatăl ei a murit din cauza virusului necruțător.

Aceasta a declarat în emisiunea lui Mihai Gâdea că unii au acuzat-o că a primit bani în timp ce alții s-au bucurat de faptul că tatăl ei a murit. Totuși, tânăra a infirmat faptul că ar fi primit bani și spune că are chiar documente care să ateste acest lucru.

”Singurele cheltuieli care s-ar deconta ar fi cele rezonabile de transport, dar eu venind de undeva de la 10 kilometri e absolut absurd să solicit orice beneficiu material”, a declarat Silvia Câmpeanu, miercuri seară, la Antena 3.

Aceasta a mai menționat că și soțul ei este voluntar și că amândoi se dimt bine și au aceleași activități pe care le aveau și înainte.

”Mă simt bine, merg, mănânc, dorm. Am absolut toate activitățile pe care le aveam și înainte, atât eu cât și soțul meu pentru că și el este voluntar”, mai spun Silvia.

Tânăra a fost vaccinată sâmbătă

Tânăra a detaliat cum s-a simțit după vaccin și a spus că a avut doar o ușoară durere de cap care a dispărut fără niciun fel de medicament.

”M-am simțit absolut normal. Am avut o ușoară durere de cap care a venit la un moment dat și a dispărut fără niciun fel de medicație.

Din câte am înțeles, din voluntarii văzuți la acea clinică de studiu, și erau aproape 1000 de voluntari, nimeni nu a avut efecte adverse”, a mai spus Silvia Câmpeanu la ”Sinteza zilei cu Mihai Gâdea”.

Nelu Tătaru a anunțat că vaccinul va fi gratuit și nu va fi obligatoriu

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat tot la Antena 3, că vaccinul pentru coronavirus va fi gratuit și că oamenii nu vor fi obligați să se vaccineze dacă nu vor.

”Trebuie să înțelegem! Vaccinul nu este obligatoriu, este voluntar și este gratuit. Noi sperăm ca în ianuarie să putem avea prima tranșă și să putem vaccina prima categorie, și anume personalul din unitățile sanitare publice și private, în jur de 550.000.

”(Persoanele n.red.) fără comorbidități, peste 18 ani, sunt cele care vor primi acest vaccin din martie, aprilie.”, spune ministrul Sănătății.

Primul set de vaccinuri va ajunge în România în 2021

Șeful statului a declarat anterior, în cadrul unei conferințe de presă, că primul set de vaccinuri împotriva COVID-19 va ajunge în România la începutul anului viitor.

”Nu există încă niciun vaccin agreat la nivel european și, în măsura în care va exista un astfel de vaccin, el va fi livrat în condițiile în care s-a angajat firma respectivă în contractul cu UE. UE a întocmit contracte prealabile cu mai multe firme care au șanse să producă un astfel de vaccin, în funcție de numărul de doze disponibile ele vor ajunge și la noi.

Împărțirea întregului număr de doze care se livrează la un moment dat se face proporțional cu populația din fiecare țară și atunci în măsura în care va veni primul vaccin, al doilea, al treilea și așa mai departe, prima tranșă, a doua tranșă, a treia tranșă, UE se va îngriji ca împărțirea să fie echitabilă”, a spus Klaus Iohannis.