Ultimele ieșiri publice ale lui Klaus Iohannis nu au rămas fără consecințe. Voci din PSD și Pro România vorbesc acum deschis despre o suspendare a Președintelui.

Fostul ministru de Finanțe în guvernarea PSD, Eugen Teodorovici, a declarat miercuri seară, la Antena 3, că mesajul clar și tranșant în campania electorală pentru alegerile parlamentare al cosial democraților ar trebui să fie ”votați-ne și a doua zi îl supendăm pe Iohannis”.

Respectă funcția prezidențială

”Veniți pe 6 la vot și în prima zi a noului mandat se va declanșa procedura de suspendare”, a spus Teodorovici.

El a ținut să precizeze însă că vorbește în nume personal și spusele sale nu reprezintă poziția oficială a partidului din care face parte.

Teodorovici a insistat, spunând că respectă funcția prezidențială, dar că îi este imposibil să mai respecte persoana care ocupă în prezent această funcție, adică pe Klaus Iohannis.

Prezent în studio, Călin Popescu Tăriceanu s-a declarat de acord cu suspendarea lui Iohannis: ”Măsura care se impune este de suspendare a președintelui, este un punct de vedere pe care îl am de multă vreme. Președintele nu este la prima abatere de acest gen.”, a spus Tăriceanu, care în prezent face parte din PRO România, partidul condus de Victor Ponta.

”Întrunește toate condițiile pentru a fi suspendat”

La rândul său, fostul președinte al ALDE a ținut să spună că vorbește în nume personal, iar poziția sa nu implică în niciun fel partidul.

Foarte important, însă, prezent în aceeași seară la o altă televiziune, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit, la rândul său, despre posibilitatea suspendării lui Klaus Iohannis.

Astfel, Ciolacu a susținut la Aleph News că Iohannis ”întrunește toate condițiile pentru a fi suspendat”.

De cealaltă parte, Klaus Iohannis a respins miercuri, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc la Palatul Cotroceni, acuzațiile legate de partizanatul său politic pro-PNL.

”Mă simt chemat să emit opinii în toate chestiunile care privesc România”

”Ca și președinte al României mă simt chemat să emit opinii în toate chestiunile care privesc România și funcționarea instituțiilor publice.

Președintele României nu poate fi cenzurat și fie că le place sau nu pesediștilor voi continua să spun lucrurilor pe nume.

Sunt convins că PSD s-a supărat foarte tare când am spus că au guvernat foarte prost.”, a declarat Klaus Iohannis.

”Nu știu de unde ați scos-o asta cu echidistanța politică. Cunosc destul de bine Constituția: Președintele nu trebuie să fie membrul unui partid. Dar nu scrie că Președintele trebuie să fie un mut și să nu își spună franc opinia.”, a adăugat el ulterior.

Foto: INQUAM / George Călin.