Președintele Klaus Iohannis a răspuns miercuri acuzațiilor care i se aduc cu privire la implicarea sa neprincipială și ilegală în campania electorală pentru alegerile parlamentare programate să aibă loc în luna decembrie.

Astfel, Iohannis este arătat cu degetul, atât dinspre spectrul politic, dar și din zona opiniei publice și a mass media, că dă dovadă de un comportament abuziv și încalcă în mod flagrant Constituția, prin renunțarea la statutul de mediator și partizanatul evident în favoarea PNL, de care dă dovadă în declarațiile sale publice.

”Președintele României nu poate fi cenzurat”

”Ca și președinte al României mă simt chemat să emit opinii în toate chestiunile care privesc România și funcționarea instituțiilor publice.

Președintele României nu poate fi cenzurat și fie că le place sau nu pesediștilor voi continua să spun lucrurilor pe nume.

Sunt convins că PSD s-a supărat foarte tare când am spus că au guvernat foarte prost.”, a declarat Klaus Iohannis, în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc la Palatul Cotroceni.

”Numai cine nu muncește nu greșește”

”Nu știu de unde ați scos-o asta cu echidistanța politică. Cunosc destul de bine Constituția: Președintele nu trebuie să fie membrul unui partid. Dar nu scrie că Președintele trebuie să fie un mut și să nu își spună franc opinia.

Știți vorba românului: numai cine nu muncește nu greșește. Guvernul și-a făcut foarte bine treaba și eu trebuie să spun asta.”, a adăugat ulterior Iohannis.

Trebuie precizat că PSD a depus o plângere la CNA prin care solicită ca preşedintele Klaus Iohannis să vorbească pe spaţiul electoral al PNL, menţionând că discursul şefului statului de marţi, ”cu mesaje electorale făţişe, directe, pentru şi în favoarea Partidului Naţional Liberal”, a fost difuzat în cadrul unor emisiuni informative.

”E timpul să mai şi plătească”

„Când eşti politruc şi nu preşedinte, trebuie să fii tratat ca atare. Prin urmare, astăzi (n.r. – miercuri) am depus plângere la CNA prin care am solicitat ca Iohannis să vorbească pe spaţiul electoral al PNL.

Mesajele preşedintelui nu prezintă activităţi ale instituţiei prezidenţiale, ci propagandă electorală de la cea mai înaltă tribună a statului român în favoarea PNL.

Iohannis a încălcat Constituţia şi legea! Şi bunul-simţ! E timpul să mai şi plătească. Inclusiv pe 6 decembrie, la vot”, a scris Marcel Ciolacu, președintele PSD, miercuri pe Facebook.