Fostul ministru de Finanțe, Eugen Teodorovici, acuză în termeni foarte duri politica Guvernului Orban de a refuza majorările de pensii și alocații conform legii.

Mai mult decât atât, Teodorovici demontează afirmațiile celor din Guvernul Orban care au susținut că Guvernul de la București este singurul din Europa care a operat majorări de pensii și salarii în timpul coronacrizei.

”Creștere salarială, o investiție în viitorul națiunii”

”Și în timp ce PNL-iștii le explică românilor cum NU SE POATE, zilele trecute, Polonia a aprobat creșterea salariului minim pe economie cu 8% începând cu anul 2021, adică, creșterea salariului minim de la echivalentul a 585 de Euro cât este în prezent, la 630 de Euro!

Premierul polonez consideră această creștere salarială ca fiind ”o investiție în viitorul națiunii și un efort pentru creșterea prosperității”.

Iar în acest timp, Orban ne repetă obsesiv-compulsiv că nicio altă țară din UE nu ia măsuri de creșteri de pensii și salarii în prezent … Altă MINCIUNĂ SFRUNTATĂ și MANIPULARE marca PNL!”, a scris Teodorovici vineri pe Facebook.

”Ratăm momentul relaxării temporare a limitărilor bugetare”

”Ce mă doare cel mai tare este că ratăm momentul relaxării temporare a limitărilor bugetare impuse de UE ca să facem ceva BUN și DURABIL pentru țara noastră și pentru români, având în guvernul Orban cel mai mare DUȘMAN al României!

Oare cine poate să mai nege faptul că numai guvernările PSD au făcut posibile și creșteri de salarii și de pensii, și creștere economică, dar și condiții favorabile mediului de afaceri, toate acestea cu scăderea ponderii datoriei externe în PIB, iar când au guvernat cei din PDL, reconvertiți acum în PNL, nimic NU SE POATE!

Nici creșteri salariale, nici creșteri ale pensiilor, nici sprijin efectiv pentru mediul de afaceri românesc! Doar împrumurile explodează și România devine tot mai îndatorată …”, acuză fostul ministru de Finanțe.

”Mesaje apocaliptice privind majorarea pensiilor”

”De la ”șeful statului” în jos, pe CANALELE de propagandă deja cunoscute și auto-devoalate, și mai nou, prin câte-un funcționăraș BNR care nu uită că a fost numit acolo politic, de PNL, se ”propaghează” mesaje isterice care începând de marți, de când am votat în Parlament amendamentele la rectificarea bugetară cu majorarea punctului de pensie cu 40% și cu majorarea salariilor profesorilor, au devenit de-a dreptul APOCALIPTICE!

Desigur, nici dublarea alocațiilor copiilor nu este posibilă …, deși, când era în opoziție, Ludovic avea cu totul altă poziție …

Dacă PNL-iștii și „prietenii” din presa „independentă” direcționau doar un sfert din toată această energie a URII, sigur reușeau să găsească măcar câteva soluții de aplicare a măsurilor votate de Parlament!

Dar pentru aceasta, era nevoie de ceva ce le lipsește guvernanților lui Iohannis – MINTE, pentru ei și RESPECT și LOIALITATE față de ROMÂNI‼️”, a mai scris pe Facebook Eugen Teodorovici.