Sectorul 4 din Capitală a rezolvat problema celor fără contracte încheiate cu operatorii de salubritate. Ei vor fi nevoiţi să plătească acum o nouă taxă, ce se ridică la aproape 25 de lei, în cazul persoanelor fizice.

Taxă specială aferentă serviciilor de salubrizare prestate pentru colectarea şi gestionarea deşeurilor municipale

Luni, 12 aprilie, Consiliul Local al Sectorului 4 a adoptat o taxă specială de salubrizare pentru persoanele fizice şi juridice care nu au încheiate contracte individuale de prestări de servicii în domeniu.

Hotărârea adoptată luni prevede: “Se instituie taxa specială de salubrizare pentru utilizatorii persoane fizice, persoane fizice autorizate, persoane fizice asimilate acestora şi persoane juridice fără contracte individuale de prestări servicii de salubrizare din Sectorul 4 al Municipiului Bucureşti aferentă serviciilor de salubrizare prestate pentru colectarea şi gestionarea deşeurilor municipale.”

Ce valoare are noua taxă?

Cuantumul taxei speciale de salubritate este de:

  • 24,28 lei/lună pentru persoanele fizice
  • 85,18 lei/lună pentru persoane fizice autorizate, persoane fizice asimilate acestora şi persoane juridice.

Contravaloarea prestaţiei efectuate la utilizatorii fără contract individual de prestări servicii în acest domeniu se decontează lunar din bugetul local către operatorul de salubrizare, se mai arată în hotărârea adoptată de Consiliul Local, potrivit Agerpres.

Derularea serviciilor de salubrizare este asigurată de Rosal Grup SA

Regulamentul privind aplicarea taxei speciale de salubrizare prevede că operatorul de servicii de salubrizare îi va identifica pe cei fără contract şi îi va notifica să încheie contract în termen de zece zile, în caz contrar urmând să fie luaţi în evidenţă pentru plata taxei speciale.

Potrivit referatului de aprobare, la nivelul Sectorului 4 derularea serviciilor de salubrizare este asigurată de Rosal Grup SA.

Prin hotărârea Consiliului Local 137/14 octombrie 2020 a fost aprobată implementarea instrumentului economic “plăteşte cât arunci”, iar contravaloarea serviciilor de salubrizare pentru colectarea deşeurilor municipale este suportată pe bază de contract individual şi decontată în mod direct de către toţi utilizatorii serviciului de salubrizare, persoane fizice şi juridice, pe bază de tarife individuale şi în funcţie de consumul real.

Sursa foto: Dreamstime