Cel mai bogat om din lume susține creșterea taxelor pentru companiile din SUA!

Jeff Bezos a declarat că Amazon a susținut „concentrarea pe infrastructură” a lui Biden și a cerut democraților și republicanilor să „lucreze împreună” și să ajungă la un compromis, conform informațiilor transmise de bbc.com

Declarația respectivă a venit după ce Biden a numit Amazon drept o companie care plătește prea puțin. Conform celor spuse de președintele SUA, creșterea ar contribui la planul masiv de cheltuieli pentru modernizarea drumurilor, porturilor, conductelor de apă și internetului din America.

Investiția va necesita concesii din partea tuturor părților

„Recunoaștem că această investiție va necesita concesii din partea tuturor părților – atât în ​​ceea ce privește specificul a ceea ce este inclus, cât și modul în care se plătește (susținem o creștere a ratei impozitului pe profit)”, a subliniat Bezos într-un comunicat, potrivit sursei menționate.

Astfel, Amazon se opune poziției republicanilor, care s-au pronunțat împotriva creșterii impozitelor, despre care susțin că ar afecta creșterea economică.

Este demn de menționat că Jeff Bezos nu a spus dacă Amazon va sprijini celelalte propuneri fiscale ale Casei Albe, care vizează creșterea impozitelor asupra profiturilor obținute de companiile americane în străinătate. Conform Institutului pentru impozitare și politici economice, Amazon a plătit o rată efectivă a impozitului pe venit de 9,4% în anul 2020.

Jeff Bezos domină topul miliardarilor

Forbes a transmis în urmă cu ceva vreme că miliardarii din acest an valorează în total 13,1 trilioane de dolari, în creștere față de cele 8 trilioane de dolari de anul trecut, conform reuters.com

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, ocupă primul loc în lista anuală a miliardarilor lumii pentru al patrulea an consecutiv, arată lista realizată de Forbes. De asemenea, directorul executiv al Tesla, Elon Musk, a ajuns pe locul doi pe listă. Comparativ, acesta se afla pe locul 31 anul trecut.

„Cei foarte bogați au devenit mult mai bogați”, a transmis Randall Lane, directorul de conținut al Forbes, într-un interviu acordat pentru Reuters Video News.

În continuare, clasamentul primilor cinci cei mai bogați miliardari ai lumii este completat de către Bernard Arnault, director executiv al firmei de articole de lux LVMH, cofondatorul Microsoft, Bill Gates, și directorul executiv al Facebook, Mark Zuckerberg.

Warren Buffett, investitor și magnat în afaceri, a ieșit din primii cinci pentru prima dată în peste două decenii, clasamentul fiind dominat de companii din tehnologie. Este demn de menționat că lista din acest an are 493 de noi intrați iar Ion Tiriac ocupă locul 1.833 în lista miliardarilor, cu o avere de 1,6 miliarde de dolari.

Sursă foto: Dreamstime