O nouă înfrângere pentru Simona Halep! Sportiva a fost eliminată de la Indian Wells

Simona Halep, numărul 17 WTA, s-a duelat în turul III de la Indian Wells cu Aliaksandra Sasnovich, numărul 100 WTA. Sportiva româncă a fost învinsă în două seturi cu un scor de 5-7, 4-6. Cu toate că Simona Halep avea prima șansă la victorie, aceasta a fost înfrântă de jucătoarea din Belarus care a înfrânt-o și pe Emma Răducanu în turul II.

Aliaksandra Sasnovich s-a impus după o oră și 40 de minute de joc, având o prestație solidă. În optimi, aceasta se va duela cu Victoria Azarenka, numărul 32 WTA.

Cota la victorie pentru Simona Halep era de 1.24, în timp ce cea a Aliaksandrei Sasnovich era de 4.10.

Având în vedere că a ajuns până în turul III al Indian Wells, sportiva româncă va primi un cec de 51. 895 de dolari și 65 de puncte WTA.

În perioada 18-24 octombrie, sportiva va participa la turneul de la Moscova, iar imediat după, în perioada 25-31 octombrie aceasta va participa la turneul Transylvania Open, de la Cluj.

Începutul a fost echilibrat

Confruntarea dintre cele două a început echilibrat, sportiva româncă pierzându-și serviciul la 3-3. Cu toate acestea, la 5-4, atunci când Aliaksandra Sasnovich a servit pentru a câștiga setul, Simona Halep a egalat.  Aliaksandra Sasnovich a forțat meciul și a câștigat următoarele două game-uri.

Cel de-al doilea set a început cu un break executat de Aliaksandra Sasnovich, însă Simona Halep a revenit după ce a fost condusă cu 2-0. La finalul setului 4-4, după un game mai slab făcut de sportiva româncă, Aliaksandra Sasnovich a profitat și a făcut break-ul decisiv.

Simona Halep a coborât din nou în clasamentul WTA

La începutul săptămânii trecute, Simona Halep a coborât din nou în clasamentul WTA. Ea a trecut de pe locul 15 pe 17, cu 2.982 de puncte, în clasamentul WTA dat publicităţii luni, 4 octombrie.

În urmă cu ceva vreme, Simona Halep a declarat că vrea să mai joace 2-3 ani. Ea a apreciat că poate evolua încă la nivel înalt. Celebra jucătoare de tenis a precizat, atunci, că şi-ar dori să ajungă din nou în top 10 WTA.

Înaintea Simonei Halep mai sunt clasate Petra Kvitova (Cehia) – 3.735, Naomi Osaka (Japonia) – 3.326 (-5), Anastasia Pavliucenkova (Rusia) – 3.255 puncte, Ons Jabeur (Tunisia) – 3.220 (+2) şi Angelique Kerber (Germania), 3.105 (-1) şi Elena Rîbakina (Kazahstan) – 2.983 (+1)