Condamnare suplimentară pentru Gheorghe Dincă

Criminalul din Caracal, Gheorghe Dincă, are parte de o pedeapsa prelungită cu încă un an și șase luni de închisoare. Judecătoria Caracal a pronunțat această decizie, accentuând gravitatea acțiunilor sale care depășesc ororile deja cunoscute.

Dincă, care a fost deja condamnat pentru uciderea Alexandrei Măceșanu și a Luizei Melencu, este acuzat acum pentru furt și folosirea de instalații clandestine de energie electrică. În cadrul investigațiilor, s-a descoperit că el a ocolit echipamentele de măsurare a energiei electrice.

Dincă a negat însă și acum acuzațiile, transmite Antena 3 CNN. El a spus că folosea doar un televizor și un bec, iar totul face parte dintr-un scenariu pus la cale de polițiști.

Ce sume trebuie să plătească Dincă?

Pe lângă pedeapsa de închisoare, Dincă este obligat să achite și o sumă semnificativă ca despăgubire. Societatea de furnizare a energiei electrice va primi 13.000 de lei.

Chiar dacă sentința a fost pronunțată, lupta în justiție continuă. Decizia judecătorilor în acest caz nu este definitivă și poate fi atacată în apel.

Mai mult decât atât, Dincă are de plătit către stat 750.000 lei pentru a acoperi cheltuielile generate de ancheta extinsă asupra crimelor sale din cazul Caracal.

De asemenea, familiile victimelor nu sunt uitate. Mama Alexandrei Măceșanu ar trebui să primească 500.000 euro, în timp ce mama și bunicul Luizei Melencu câte 100.000 euro, iar mătușa Luizei 10.000 euro.

Instanța a pus sechestru pe mai multe bunuri

În demersul de a asigura acoperirea despăgubirilor impuse, justiția a luat măsuri asiguratorii severe împotriva lui Gheorghe Dincă. De-a lungul timpului s-a impus un sechestru asigurator pe bunurile sale. Această acțiune include soldul contului său bancar deschis la BRD și asupra sumei de 1.775 lei găsită în timpul perchezițiilor.

De asemenea, s-a decis indisponibilizarea mai multor bunuri imobile. Printre aceste bunuri se numără terenuri intravilane și o locuință în Caracal, precum și alte anexe și terenuri arabile.

E vorba de un teren intravilan de 1.184 m.p., deținut în Caracal. De un teren intravilan categoria curți construcții în suprafață de 1.220 m.p. Pe acest teren se află o locuință de 121 m.p. la sol, o anexă de 91 m.p. și o altă anexă de 196 m.p.. Mai este pe listă și o suprafață de 1.856 m.p. teren intravilan tot în Caracal. Este vizat și un teren arabil intravilan în suprafață de 463 m.p..