Așadar, Alin Gridan a fost arestat de autoritățile din Marea Britanie. Acesta era dat în urmărire internațională timp de de șapte ani, după ce judecătorii l-au condamnat definitiv în 2016.

Alin Gridan a fost arestat de autoritățile din Marea Britanie

Amintim că judecătorii l-au condamnat definitiv pe Alin Gridan în 2016. Potrivit autorităților, acesta și-a înșelat socrul cu un milion 200.000 de euro. S-a întâmplat după ce primise împuternicire să îi vândă un teren moștenit, însă nu i-a dat banii obținuți în urma tranzacției.

Astfel, fostul comisar șef a fost dat în urmărire internațională de colegii săi încă din 2016. Decizia a venit după ce Curtea de Apel București l-a condamnat definitiv la cinci ani și opt luni de închisoare.

A fost găsit vinovat de înșelăciune, spălare de bani și fals în declarații

Acesta a fost găsit vinovat de înșelăciune, spălare de bani și fals în declarații. La rândul lui, fostul său socru l-a acuzat că l-a înșelat cu 1.200.000 de euro.

Alin Gridan primise împuternicire de la socru să vândă un teren de 14.300 metri pătrați într-o zonă de interes de la marginea Bucureștiului. Totuși, nu a recunoscut însă niciodată că a vândut terenul unui dezvoltator imobiliar. Mai mult, nu a recunoscut nici că a luat suma de 1.200.000 de euro de la socrul său: 1.200.000 de euro.

Fostul comisar șef a susținut că i-a dat tatălui soției sale până la ultimul cent. Totuși, actele strânse de procurorii DNA și de familie arată că acest lucru nu este adevărat.

Chiar dacă autoritățile erau pe urmele lui, acesta a reușit să fugă din țară înainte să fie trimis la închisoare. Alin Gridan a fugit din țară și s-a stabilit la Londra.

Potrivit informațiilor apărute recent, a fost localizat și arestat în vederea extrădării în România. Mai mult, anunțul a venit în contextul în care fostul polițist avea mai puțin de un an și scăpa prin prescrierea răspunderii penale.

În momentul de față, autoritățile nu știu cum suspectul va reuși să acopere paguba de 950.000 de euro. Această pagubă a rămasă după ce acesta i-a cumpărat fostului socru o casă înainte să fugă din țară, fiind presat de fosta lui soție.