Imagini surprinzătoare pe Autostrada Transilvaniei! Muncitorii lucrează și în timpul nopții (VIDEO)

Potrivit filmării postate în mediul online de către pasionații de infrastructură, muncitorii lucrează pe șantier în zona Sâncraiu Almaşului, comuna Zimbor, judeţul Sălaj și în zona Mihăieşti, comuna Sânpaul, judeţul Cluj.

Porțiunile de șantier unde se lucrează și în timpul nopții sunt atribuite firmelor constructorului român Dorinel Umbrăescu. Grupul acestuia a construit tronsoane de 42 de kilometri, reprezentând cel mai avansat proiect de autostradă propus spre finanțare de Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Ce alte autostrăzi se află în PNRR

Potrivit Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a propus finanțarea construcției a 434 de kilometri de autostradă. Este vorba despre 324 de kilometri din Autostrada Moldovei (A7), 59 de kilometri din Autostrada Unirii (A8), 9 kilometri din A1 și 42 de kilometri din Autostrada Transilvania (A3).

Mai mult decât atât, pe data de 22 septembrie 2020 a fost semnat contractul pentru subsecţiunile Nădăşelu – Mihăileşti şi Mihăileşti – Zimbor. Contractul are o valoare de 1,39 milioane de lei.

Este de menționat faptul că durata contractului este de 96 de luni și include 12 proiecte. În același timp, are o durată de 24 de luni de execuție și 60 de luni de perioadă de grație. Termenul pentru finalizarea acestui proeict este 2023.

În plus, la 1 iunie 2020, CNAIR a semnat cu firmele constructorului român Dorinel Umbrărescu contractul pentru proiectarea şi execuţia lotului Zimbor – Poarta Sălajului (12,24 km) din Autostrada Transilvania (A3).

Contactul semnat are o valoare de 680 milioane de lei și o durată de 156 de luni. Din acestea, 12 luni sunt de proiectare, 24 de luni sunt de execuție și 120 de luni de garanție.

Sursă foto: Dreamstime