Daneza Caroline Wozniacki a jucat, vineri, ultimul meci din carieră. Ea anunţase, încă din luna decembrie, că-şi va încheia cariera de jucătoare profesionistă de tenis la Australian Open. Wozniacki (locul 36 WTA) a fost eliminată, în turul trei al turneului de Grand Slam de la Melbourne, de către tunisianca Ons Jabeur (locul 78 WTA) după trei seturi, scor 7-5, 3-6, 7-5.

La finalul partidei, după ce nu şi-a mai putut stăpâni lacrimile, Caroline Wozniacki le-a transmis fanilor că este gata pentru următorul capitol din viaţa ei: “Nici nu se putea altfel, simt că se potriveşte de minune că ultimul meu meci este unul de trei seturi şi că îmi închei cariera cu o greşeală de pe forehand. […] Sunt gata pentru următorul capitol din viaţa mea. Voi mai fi pe aici, nu ca jucătoare, dar în tenis.”

Caroline Wozniacki a ales să-şi încheie cariera la Australian Open pentru că aici a câştigat singurul titlul de Grand Slam din carieră, după finala jucată în 2018, acelaşi an în care era diagnosticată cu artrită reumatoidă.

Sportiva din Danemarca este jucătoarea activă cu al doilea cel mai mare număr de săptămâni petrecute pe prima poziţie în clasamentul mondial (71), după Serena Williams. În întreaga sa carieră, Wozniacki a câştigat 30 de finale în circuitul WTA şi a adunat premii de peste 35 milioane de dolari, scrie romaniatv.net.

O finală pe care Simona Halep n-o va uita prea curând

“Nici a treia oară nu a fost cu noroc pentru Simona Halep”, scria presa în ianuarie 2018, după finala de la Australian Open. Caroline Wozniacki cucerea atunci primul şi singurul său titlu de Grand Slam din carieră, după un meci electrizant de aproape trei ore, scor 7-6, 3-6, 6-4.

Simona era atunci la a treia finală de Grand Slam pe care o pierdea. “Sunt sigură că voi mai avea ocazii de a câştiga, sunt tânără şi am mulţi ani înainte. E păcat că nu am făcut marele pas a treia oară, poate a patra oară va fi cu noroc”, declara după meci românca.