Simona Halep a început perfect meciul cu Harriet Dart, britanica pe care a întâlnit-o în premieră în circuitul mondial WTA. Simona a făcut un prim set foarte bun în care a cedat doar două gameuri și se părea cu nu va avea nicio problemă cu cea de-a 173-a jucătoare a lumii.

Uraganul Halep s-a dezlănțuit

Uraganul Halep s-a dezlănțuit însă cu adevărat în setul secund când nu i-a dat nicio șansă adversarei sale. A jucat perfect și și-a asigurat un avantaj devastator pentru început, 4-0. Britanica și-a revenit un pic și a reușit să-și câștige pentru început serviciul și a redus ecartul la 4-1. S-a făcut 5-2 și Halep a servit pentru meci. Simonei i-a tremurat însă racheta și a pierdut șansa de a închide meciul. Revirimentul britanicei a continuat. Aceasta și-a câștigat serviciul  și s-a apropiat la un singur game de Halep, 5-4. Românca și-a luat însă serviciul și a câștigat și meciul, 6-2, 6-4.

Simona a avut șansa pentru a doua oară să închidă meciul pe serviciul ei și a reușit. S-a terminat 6-2, 6-4 și jucătoarea noastră e în turul trei al primului turneu de Mare Șlem al anului.

Siona Halep se va duela în turul trei al competiției de la Antipozi cu câștigătoarea dintre locul 25 WTA, americanca Danielle Collins și rusoaica Yulia Putintseva, a 38-a jucătoare a lumii.