Decizie importantă luată la Palatul Victoria! Premierul Florin Cîţu l-a numit pe noul secretar general adjunct al Guvernului. Acesta vine din partea UDMR.

Este vorba despre Istvan Zahoranszki. Acesta a fost numit în funcţia de secretar general adjunct al Guvernului, cu rang de secretar de stat, printr-o decizie a prim-ministrului Florin Cîţu.

Decizia a fost deja publicată marţi, 2 februarie, în Monitorul Oficial.

Istvan Zahoranszki are 44 ani şi a terminat cursurile Universităţii Babeş-Bolyai, Facultatea de Ştiinţe Politice şi Administraţie Publică în anul 2002.

Este funcţionar public şi lucrează din 2004 în administraţia publică în cadrul Primăriei Sighetu Marmaţiei.

Istvan Zahoranszki (Sursa foto: Informatia Zilei, Satu Mare)

Secretarul general adjunct al Guvernului şi doi secretari de stat numiţi de UDMR

„Consiliul Permanent al UDMR a decis în şedinţa de luni numirea secretarului general adjunct în Guvernul României şi a doi secretari de stat, în două ministere.

Potrivit deciziei Uniunii, noii membrii ai Guvernului sunt:

Barabási Antal Szabolcs, secretar de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale,

Vass Levente, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii,

Zahoranszki István, secretar general adjunct în Guvernul României”, se arată într-un comunicat al UDMR.

Ce experienţă au cei doi secretari de stat din partea UDMR?

Barabasi Antal Szabolcs este licenţiat în anul 2003 la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, specializarea Zootehnie, iar între anii 2004-2006, a avut funcţia de director pe zona Europa de Est a unei companii specializate în proiectarea construcţiilor tehnologice, respectiv tehnologizarea fermelor pentru vaci de lapte.

Dr. Vass Levente este medic primar urolog şi medic specialist de Sănătate Publică şi Management Sanitar. A fost deputat în Parlamentul României în legislatura 2016-2020. În timpul mandatului a încercat transformarea actualului sistem de sănătate într-unul mai echitabil, sustenabil şi centrat pe nevoile pacientului.

Astfel, iniţiativele sale legislative au vizat diminuarea birocraţiei inutile din sistemul sanitar, creşterea accesibilităţii populaţiei la programele de prevenţie şi screening, diminuarea deficitului de medici de familie şi descentralizarea sistemului de pregătire a medicilor rezidenţi în spitalele judeţene şi municipale, mai transmit reprezentanţii UDMR.

Dr. Vass Levente înainte de începerea mandatului parlamentar, a lucrat mai mulţi ani în administraţia sanitară. A fost director medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, în perioada 2010-2012 a ocupat funcţia de consilier personal al ministrului Sănătăţii, a fost şeful Compartimentului Urologie-Litotriţie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Mureş. De asemenea, timp de 12 ani, a fost cadru didactic la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş.