AUR este pe punctul de a pune mâna pe două comisii importante din Parlament. Pentru șefia lor au fost nominalizate două personaje controversate din AUR. E vorba de Dan Tănasă și Ringo Dămureanu. Primul este indicat să ocupe Comisia pentru egalitate de șanse. El este un cunoscut militant anti-UDMR din Mureș, cu o puternică retorică anti-maghiară.

Cel de-al doilea lider al AUR, respectiv Ringo Dămureanu ar urma să preia o altă poziție cheie. E vorba de Comisia de constituționalitate. Șefia celor două comisii revenise AUR la negocierile din decembrie, când s-au constituit structurile parlamentare.

Despre Dan Tănasă s-a auzit la începutul lunii iunie 2019. Atunci, câteva zeci de români au intrat cu forța în Cimitirul Militar din Valea Uzului pe care autoritățile locale, conduse de politicieni UDMR, îl închiseseră cu lanț și lacăt.

Printre cei care au organizat și au participat la acțiune s-au aflat reprezentanți ai Frăției Ortodoxe Sf. Mare Mucenic Gheorghe purtătorul de Biruință, Noua Dreaptă, dar și George Simion și Dan Tănasă. Despre acesta, inclusiv Codrin Ștefănescu a declarat în 2016 că ar fi vrut să candideze pe listele PSD la Parlament.

Deputatul AUR care a avut cazier, într-o poziție cheie

În ceea ce îl privește pe deputatul AUR, Ringo Dămureanu, acesta ar fi avut cazier, potrivit G4media. Detalii despre primul incident apar într-un dosar cu obiectul ”reabilitare judecătorească”. Documentul a fost depus de Dămureanu în 2018, la Judecătoria Craiova Liderul AUR Dolj a primit și o amendă penală pentru ”lovire”. Ulterior condamnării, el a fost acuzat din nou de comiterea unei alte agresiuni.

Contactat pe marginea acestui subiect, Ringo Dămureanu a spus: ”Nu îmi mai aduc aminte… Eram copil… Nu am plătit nicio amendă. De dosarul de reabilitare s-a ocupat un prieten. Dacă presa știe mai bine, să caute”.

Trebuie spus că prin 2010, publicația Gazeta de Sud din Craiova a scris că ”un medic din Craiova susţine că a fost agresat şi insultat de preşedintele Sindicatului Administraţiei Publice Forţa Legii (Ringo Dămureanu – n.r.)”. Motivul era legat de faptul că a dorit să se retragă din sindicat.