După cum spuneam, România a fost chemată la urne în plină pandemie de coronavirus. A fost chemată, dar nu a răspuns. Dacă în 2016 spuneam că PSD a obținut un 46% mincinos pentru că a fost o participare de 37%, acum ce să mai spunem la una de 31?

Adevărul despre AUR!

Deocamdată, să vorbim despre surpriza colosală numită AUR. Dacă politicieni versați ca Traian Băsescu, Victor Ponta sau Călin Popescu Tăriceanu au fost trimiși acasă pentru că nu au mai trecut pragul de 5%, din spuma mării a venit acest AUR. De nicăieri? Nici pe departe. Sunt 500.000 de români care i-au votat, iar procentul nu este un 5% chinuit. Este aproape 9%, iar prin redistribuire vor trece lejer de 10%.

Prima întrebare pe care mi-am pus-o în seara de duminică, după ce am văzut că acest partid nu mai are cum să mai piardă procentul de intrare în Parlament a fost una singură. Cum de AUR face pragul și intră în Parlament, iar în urmă cu doar 4 ani Alianța Noastră România (ANR) a strâns o mână de voturi? Cu ce a fost mai presus George Simion față de Marian Munteanu?

De aici se desprinde o idee care merită dezvoltată pe mai multe paliere. Să o spunem de la bun început. Marian Munteanu nu a fost doar candidatul PNL la alegerile locale din 2016 pentru câteva săptămâni. Marian Munteanu, că vor unii să o recunoască sau nu, este un simbol pentru România anticomunistă, pentru România anilor 90. Marian Munteanu s-a zbătut între viață și moarte pentru un ideal.

Marian Munteanu a fost călcat în picioare de hoardele de mineri ale lui Ion Iliescu pentru că protesta alături de studenți în 1990, în Piața Universității. Marian Munteanu a reușit să mobilizeze zeci de mii de oameni în stradă pentru a fi eliberat din închisoare pentru că fusese încarcerat abuziv acolo de ciracii lui Iliescu. Marșul cămășilor albe vă spune ceva? Ei bine, românilor nu le-a spus mai nimic în 2016. După cum spuneam, doar o mână de români l-au mai votat pe liderul golanilor.

Unele dintre ideile și idealurile lui Marian Munteanu au fost acum îmbrățișate de către AUR și noua vedetă a politicii românești, George Simion. Patriotism, valori naționale, credință, Unirea cu Basarabia. Lucruri de bun simț pe care orice român ar trebui să le simtă și să le gândească. Dar de ce George Simion are peste 10% la redistribuire. Să fim serioși. Ca grad de cultură, discurs, prezență este la ani lumină de fostul lider al studenților.

Pentru a avea structura unui partid, logistica și în primul rând banii pe care AUR i-a investit în campania electorală ai nevoie de finanțatori. Nu ne referim aici la Bobby Păunescu. Oare finanțările și agenda nu sunt de fapt externe? Totul îmbrăcat într-o frumoasă și atrăgătoare poleială?

Alt exemplu. Jurnalistul Dan Tănasă a fost pe listele ANR în 2016 și pe listele AUR în 2020. În patru ani, Dan Tănasă a ajuns să fie de 10 ori mai bun și mai convingător? Ceva nu se leagă, ceva se întâmplă, iar noi nu ne uităm în direcția care trebuie.

Rușinos și penibil ar fi dacă „lumina aurită” ar fi luată de la Kremlin. Ar fi păcat pentru cei 500.000 de români care au crezut într-un partid care ar sta adus de spate în fața celui mai mare dușman istoric al României. Au venit banii la băieți, dar de unde?

Întrebarea e clară. De unde au venit și de ce? A doua ar fi: vor rezista? Ar fi păcat pentru cei 500.000 de români care i-au votat să fie trădați și patrioții lor să se lipească de partidele mari prin fuziune sau absorție.

Să nu trecem însă în extrema cealaltă a discursului din ultimele 24 de ore al plângăcioșilor de serviciu care nu mai pot ei de dragul valorilor europene și varsă zoaie pe necunoscuții de la AUR. E drept, una dintre ideile cu care aceștia au defilat în campanie a fost cea anti botniță, anti vaccin și negarea coronavirusului. Penibil și rușinos. Mor români pe capete zilnic, iar alții se zbat între viață și moarte, iar tu defilezi fără măscă și susții că te cipează Bill Gates. Adevărul e că „arde de nerăbdare” miliardarul să cipeze pe la Brusturi și Călimănești, București, Constanța sau Timișoara. Să fim serioși! O penibilitate maximă.

Dar, totuși. Ridicolul plângăcioșilor de serviciu care compară AUR cu o mișcare neo-fascistă sau neo-nazistă și mai sunt și crezuți și ascultați pe la televizoare e de un penibil demn de o cauză mai bună. Atât de mult le place purtătorilor de vorbe fără conținut, analiști neica-nimeni, să se dea importanți și să spună vorbe mari. Pentru ei să-ți iubești țara, să fii patriot, naționalist, să crezi în valori naționale și să ai credință reprezintă ceva rău. De parcă America, cea mai mare națiune a planetei, care își imprimă steagul pe absolut orice și tresaltă la imnul național ar fi o țară extremistă. Franța, Anglia sau Germania la fel.

Până vor călca pe bec, dacă vor călca, cei de la AUR au alte probleme. Trebuie să ne arate de unde au avut bani și sprijin pentru campania electorală din țară, cât și din afară. Diaspora cea greu încercată le-a dat un vot puțin spus nesperat. Cei 500.000 de români au nevoie de adevăr și de explicații. De astfel de explicații, nu de explicații pentru plângăcioșii care se sperie la vederea steagului și la auzul imnului național.

Două cuvinte și despre pudibonzii și băieții și fetele care încă mai caută fecioare în politică. Ciocu’ mic. Sute de mii de oameni au ieșit în stradă în gerul lui 2017 sau în soarele arzător al lui 2018 pentru a pune stavilă PSD-ului și exceselor groaznice ale acestora. PSD tocmai obținuse 46% cu o lună în urmă, în alegerile parlamentare. 37% prezență. Acum pudibonzii în căutare de fecioare au venit în număr și mai mic la alegeri, 31%. De ce? Păi pe lângă search-ul de fecioare, românii mai au o imensă problemă. Uită, dar uită îngrozitor de repede. Nu mai spunem de Revoluție, Mineriade și furturile colosale făcute de PSD în ultimele trei decenii. Sigur, sub nume de FSN, FDSN, PDSR. Nu mai departe de 2017 – 2018, PSD i-a revoltat pe români în ultimul hal. Ei, românul e uituc grav de tot.

PSD a câștigat din nou alegerile în 2020, cu 30%. Atât de repede au uitat românii de fata înjunghiată în lift de o bestie ieșită din pușcărie pe recursul compensatoriu al lui Dragnea? Atât de repede au uitat românii de tânărul înjunghiat în Mediaș de o altă bestie eliberată prin recursul compensatoriu? Felicitări! V-ați supărat că ați stat închiși în case două luni și că v-ați plimbat cu botniță la gură? Ei, bravo! Pe patul de spital, cei răpuși de Covid n-au uitat, cei schingiuiți la Revoluție și Mineriade care ne mai zâmbesc acum din poze n-au uitat. În schimb, voi ați scris o nouă pagină neagră a istoriei.