AUR (Alianţa pentru Unirea Românilor), formaţiunea politică surpriză a acestor alegeri parlamentare, şi-a ales deja propunerea de premier cu care va merge la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis.

Este vorba despre Călin Georgescu, un nume ce a fost prezentat chiar din campania electorală, a anunţat luni vicepreşedintele AUR, Marius Dorin Lulea. Călin Georgescu nu este membru de partid, a subliniat reprezentantul AUR.

„AUR și-a prezentat din campanie propunerea de premier și nu îi vom înșela pe români.

Călin Georgescu este un român patriot ce se ridică la înălțimea unei asemenea funcții.

Nu este membru de partid, AUR propune români competenți, indiferent de statutul lor politic”, a scris reprezentantul AUR pe pagina sa de socializare.

Cine este Călin Georgescu?

Potrivit unui site creat de un grup de români care îşi doresc ca România să fie condusă de Călin Georgescu, după cum chiar ei declară, acesta din urmă este un cunoscut expert internaţional în domeniul dezvoltării durabile.

A lucrat 17 ani în sistemul ONU, deținând diferite funcții în cadrul Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu și raportor special al ONU pentru deșeurile toxice şi periculoase din cadrul Biroului Înaltului Comisar pentru Drepturile Omului.

De asemenea, a coordonat Strategia Națională pentru Dezvoltare Durabilă din România în 1999 și 2008 și a fost director al Departamentului Organizațiilor Economice Internaționale din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României. Este membru al Clubului de la Roma internaţional şi a fost președintele Centrului European de Cercetare al Clubului de la Roma, în perioada 2013-2015.

A scris mai multe cărți de studii prospective privind dezvoltarea umană şi progresul socio-economic al României. A contribuit, de asemenea, la capitolele privind mediul și dezvoltarea durabilă din cadrul rapoartelor strategice internationale privind România.

Călin Georgescu a obținut doctoratul în ştiinţa solului la Universitatea de Științe Agronomice din Bucureşti, potrivit site-ului premierulnostru.ro.