Numirea momentului în Guvern! Chiar în ziua în care în Parlament au fost dezbateri extrem de aprinse pe legile vizând bugetul general și bugetul asigurarilor sociale, Premierul Florin Cîțu și-a întregit echipa de la Ministerul Transporturilor.

Astfel, Adrian Foghiş a fost numit în funcţia de secretar de stat la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii printr-o decizie a prim-ministrului Florin Cîţu publicată, luni, în Monitorul Oficial.

Totodată, Gheorghe Sorescu a fost eliberat din funcţia de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne şi numit în funcţia de subsecretar de stat în cadrul aceluiaşi minister.

Numirea momentului în Guvern! Vine din Bihor

Trebuie menționat că Foghiș a fost directorul Zonei Metropolitane Oradea.

Iar Biroul Politic Naţional al PNL îl susține pe Foghiş pentru ocuparea unei poziții de secretar de stat la propunerea lui Ilie Bolojan, preşedintele PNL Bihor.

Adrian Foghiş a condus asociaţia Zona Metropolitană Oradea – care reuneşte Primăria municipiului şi cele din comunele Borş, Biharia, Cetariu, Girişu de Criş, Ineu, Nojorid, Oşorhei, Paleu, Sînmartin, Sîntandrei şi Toboliu – în perioada 2008-2012 şi apoi din nou din 2015 până în prezent, coordonând mai multe proiecte, inclusiv pe fonduri europene, pentru dezvoltarea infrastructurii şi nu numai, potrivit ebihoreaul.ro.

Trebuie să sprijine proiectele de infrastructură ale judeţului

„Organizaţiile PNL au formulat propuneri pentru funcţiile de secretari de stat, preşedinţi, vicepreşedinţi de agenţii. Am supus validării BPN 72 de candidaţi pentru poziţiile respective, oameni care urmează să gireze funcţii importante în statul român şi să susţină premierul, miniştrii în activitatea Executivului.

Am susţinut în continuare reprezentanţi care şi-au desfăşurat activitatea în cadrul Guvernului pe care l-am condus, de asemenea, am susţinut reprezentanţi noi”, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban, pe 13 februarie 2021.

PNL Bihor l-a propus pe Adrian Foghiş pentru funcţia de secretar de stat în Ministerul Transporturilor pentru ca acesta să sprijine proiectele de infrastructură ale judeţului, de la Autostrada Transilvania şi drumul de legătură din Oradea spre aceasta, până la realizarea drumurilor de centură ale comunelor Oşorhei, Sântandrei şi Nojorid şi la variantele ocolitoare Aleşd şi Beiuş, arată sursa citată.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea.