Bani mai mulți pentru Ministerul Transporturilor! Cătălin Drulă a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care explică faptul că ministerul pe care îl conduce va primi mai mulți bani în execuția bugetară din acest an față de cea din 2020.

”Într-un an dificil din punct de vedere bugetar, mă bucur nespus să anunț respectarea promisiunii de record investițional în transporturi pentru 2021.

Acest Guvern și-a asumat atât responsabilitatea bugetară în limita de deficit negociată cu Comisia Europeană, dar, mai ales, filosofia că investițiile sunt cheia relansării economiei României.

Alături de vicepremierul Dan Barna și premierul Florin Cîțu am elaborat un proiect de buget pentru Transporturi și Infrastructură, care să repună acest domeniu pe un drum ireversibil de dezvoltare și modernizare a țării.”, se arară în începutul mesajului ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă.

Bani mai mulți pentru Ministerul Transporturilor! Proiectul de buget prevede 14,1 miliarde de lei

Ministrul a mai precizat că, în 2021, proiectul de buget prevede ca Ministerul Transporturilor să primească 14,1 miliarde de lei. Suma din acest an este majorată cu 10 procente față de cea de anul trecut.

”Proiectul de buget, care va fi adoptat de Executiv și trimis către Parlament, alocă, în total, 14,1 miliarde de lei pentru Transporturi și Infrastructură în anul acesta. O creștere de aproape 10% față de execuția din 2020.

Pentru investițiile din fonduri europene, avem alocate aproape 8 miliarde de lei, ceea ce este un record absolut al ultimului deceniu și o creștere de mai mult de 30% față de 2020. Facem căi ferate, autostrăzi, linii de metrou, infrastructură portuară și aeroportuară din fonduri europene!”, notează ministrul.

Sectorul feroviar a primit o atenție deosebită anul acesta

Ulterior, ministrul a precizat că sectorul feroveriar a primit o atenție deosebită din partea ministerului. Acesta a spus că banii pentru domeniul feroviar a înregistrat cea mai mare alocare din ultimii 10 ani.

”Am dat o atenție deosebită domeniului feroviar în acest an. Avem cea mai mare alocare din ultimii 10 ani pentru întreținerea infrastructurii feroviare: 1,4 miliarde de lei, creștere de 16,53%. Reînnoim calea ferată!

De asemenea, avem creșteri de 60% la alocarea pentru reparații curente ale infrastructurii feroviare.
Am crescut și suma alocată întreținerii infrastructurii rutiere! Cu 10% față de execuția preliminată din 2020, adică până la 617 milioane lei.

Am spus de la debutul mandatului că bani vor fi. Constructorii și managerii au primit de la mine mesajul să lucreze cât pot de mult pentru că e nevoie să creștem România împreună.
Avem un buget la Transporturi orientat pe investiții.
Revoluția bunei guvernări e aici.”, a notat ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă, pe pagina sa de Facebook.

 

 

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea