Călin Popescu-Tăriceanu este convins că șeful Poliției Române nu se putea întâlni cu șefii clanurile interlope, în miez de noapte, fără acordul Ministrului de Interne.

„Nu poate să mă convingă nimeni că șeful Poliției Române s-a întâlnit, noaptea ca hoții, cu șefii unui clan interlop fără acordul, cel puțin, al Ministrului de Interne, dacă nu un acord chiar mai de sus”, declară liderul ALDE.

Pe de altă parte, Tăriceanu consideră că fenomenul infracționalității nu poate fi ținut sub control așa ușor și critică aceste „înțelegeri discrete” dintre clanuri și Poliție. Acesta consideră că în felul acesta nu ajungem decât la un sistem mafiot în care fărădelegile vor fi comise cu aprobarea poliției.

„Eu cred că subiectul combaterii infracționalității este atât de important încât merită să facem oricâte sacrificii pentru a nu pierde această bătălie. Nu cred că fenomenul poate fi ținut sub control așa cum se încearcă acum, prin înțelegeri discrete între clanuri și poliție, pentru că acesta este drumul spre un sistem mafiot. Vom asista la comiterea de fărădelegi cu aprobare de la Poliție și, la un moment dat, nu o să mai știm cine este poliția și cine este mafia sau șeful poliției va fi și șeful mafiei și invers.

Cu siguranță că primul pas în ținerea sub control a acestui fenomen este să descurajăm tinerii să facă parte din aceste clanuri. Cred că trebuie să le oferim o alternativă înainte de a folosi bulanul împotriva lor. Ei nu ajung peste noapte în aceste clanuri. Societatea trebuie să vadă aceste semne și să acționeze. (…)

Nu putem să vorbim despre această problemă doar atunci când explodează câte o criză, pentru că vom sfârși în a gestiona o permanentă criză și este imposibil să câștigi lupta în asemenea condiții. Este nevoie să ne organizăm, pentru că ceilalți, care sunt de partea cealaltă a baricadei, știm că se organizează”, a scris Călin Popescu-Tăriceanu pentru Evenimentul Zilei.