Meteorologii ne-au anuțat că vremea se va înrăutăți, ceea ce înseamnă… relaxare în fața televizorului! Indiferent că urmărești un film, un documentar sau picanteriile din lumea mondenă, recunoaște, totul e mai interesant când ai ceva de ronțăit lângă tine. Popcornul este ideal în această situație.

Dacă ți-am făcut poftă, dar nu ai un aparat de microunde sau nu vrei să-l foloști din cauza radiaților emise, află că poți pregăti popcornul și în tigaie. Da, ai auzit bine! Citește în continuare și află cum poți face floricele de porumb în tigaie. Atenție! Gustul s-ar putea să fie mai bun decât filmul!

Cum poți face popcorn în tigaie

Deși pare un preperat simplu la prima vedere, nimic nu este ușor când vine vorba de mâncare. Atenția la detalii, în bucătărie, este importantă. Recunoaște, preferi popcornul din magazin din cauză că mereu arzi floricelele de porumb sau, pur și simplu, gustul său te dezamăgește. Dacă preferi varianta home made, fii atentă la următoarele detalii și evită greșelile.

Atenție la floricele de porumb. Când vrei să faci popcorn acasă, cumpără floricele de porumb cu bobul mai mic si rotunjit. Nu orice tip este recomandat pentru prepararea acasă.

Nu ignora tigaia! Folosește doar tigăi mari cu fund gros și capac care nu alunecă în timpul mișcării tigăii în față și în spate. Vasul trebuie să fie mare deoarece floricelele de porumb se măresc la căldură. Capacul nu trebuie ridicat. Alege unul transparent ca să poți vedea ce se întâmplă în tigaie.

Fără unt. Dacă adaugi unt sau ulei în timp ce floricele se desfac, acest ingredient le va da un gust ciudat de prăjeală.

Atenție la sunete. Nu trebuie să ridici capacul ca să vezi când sunt gata sărățelele. Îți poți da seama că popcornul tău este gata în momentul în care nu mai auzi nicio pocnitură provocată de floricelele de porumb. Trebuie să ridici imediat capacul de pe tigaie pentru a lăsa tot aburul să iasă afară, altfel munca ta va fi în zadar, iar popcornul se va înmuia din cauza vaporilor de aer cald.

Acum că știi tot ce trebuie să faci pentru a avea parte de un popcorn la fel de senzațional ca știrile din showbiz, noi îți urăm spor în bucătărie!