Ies la iveală dezvăluiri din Guvern. Surse politice au declarat pentru Adevărul că premierul interimar Nicolae Ciucă i-a convocat pe apropiaţii fostului premier Ludovic Orban şi le-a cerut, scurt, demisia din Guvern.

Totodată, același surse susțin că Nicolae Ciucă a ţinut să le transmită și ce să spună presei.

„Să spuneţi în presă că eu v-am cerut să plecaţi”, ar fi spus premierul interimar. De asemenea, se pare că noile mișcări făcute de Nicolae Ciucă au stârnit un adevărat haos în PNL. Mai mulți lideri sunt deranjați de comportamentul acestuia.

De menționat este faptul că încă din primele de ore de când a obținut noua funcție, Nicolae Ciucă s-a debarasat de locotenenţii fostului premier Ludovic Orban.

Atitudinea premierului interimar i-a deranjat pe liderii PNL, care nu văd cu ochi buni un guvern condus de Nicolae Ciucă în următorii patru ani.

De ce a demisionat Ludovic Orban

La scurt timp după rezultatele alegerilor parlamentare, Ludovic Orban a demisionat din fruntea Guvernului. Sursele menționate anterior susțin că decizia premierului a fost luată pentru a-i oferi preşedintelui Klaus Iohannis un argument în plus să numească un premier de dreapta, deşi PSD a câştigat alegerile parlamentare.

În același timp, se pare că Ludovic Orban a primit și asigurări de la Cotroceni că va rămâne liderul PNL şi ocupa funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Astfel, se pare că istoria se repetă, de această dată în PNL. Liderul partidului de guvernare nu va fi premier.  Totodată, liberalii vor să rămână cu următoarele ministere: Sănătate, Finanţe, Economie, Justiţie, Interne, Dezvoltare Regională, Apărare, Externe.

De asemenea, în prezent, USR PLUS negociază pentru Educaţie, Mediu, Fonduri Europene şi Energie, în timp ce UDMR va primi cu siguranţă Ministerul Culturii şi încă două portofolii, susţin sursele politice.

În principiu, Guvernul va avea doar 16 ministere: 8 la PNL, 5 la USR PLUS şi 3 la UDMR.