O nouă alertă alimentară cu privire la contaminarea unor produse alimentare cu oxid de etilenă!

Gogoşi produse în Franţa şi ajunse în România, contaminate cu acest pesticid

Cu o zi în urmă, inspectorii sanitari veterinari au decis retragerea din magazine a aproape două tone de chiftele în care a fost descoperit pesticidul interzis în Uniunea Europeană.

Acum, alerta europeană a fost emisă pentru gogoşi. Este vorba despre gogoşi produse în Franţa, care au ajuns în magazinele din România.

Ele vor fi rechemate la fabricant, relatează stirileprotv.ro.

Oxidul de etilenă este un pesticid cu efecte cancerigene. Acesta a mai fost descoperit în ultimele săptămâni şi în alte produse.

Val de retrageri de la raft a unor produse contaminate

Miercuri, ANSVSA (Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor) a cerut retragerea de pe rafturi a unor loturi de chiftele.

Este vorba despre chiftele produse în Germania şi vândute în reţeaua de magazine Lidl din România. Ele urmează să fie distruse.

Reprezentanţii companiei spun că preparatul din lotul cu alertă nu a ajuns la raft spre vânzare, ci se găsește în depozitul producătorului din Germania. Preventiv, au fost retrase toate cantitățile de produs, iar acum se fac verificări în toate magazinele.

“Ca urmare a listei trimise azi, 4 august, de către furnizor, dar și a declarației oficiale a acestuia, sortarea de chiftele cu tzatziki care a intrat în depozitele Lidl nu este impactată de rechemarea din alte țări europene. Cu toate acestea, Lidl România a retras aceasta marfă de la vânzare pentru a elimina din start orice potențial risc pentru siguranța și sănătatea populației.

Sortarea chiftelelor grecești cu măsline nu a fost livrată către Lidl România, aceasta se găsește în depozitele producătorului Houdek și va fi distrusă, conform documentelor de trasabilitate puse la dispoziție de acesta.

Dorim să subliniem încă o dată faptul că produsele care fac obiectul retragerii în alte țări europene nu au fost comercializate în magazinele Lidl România. Asigurăm atât autoritățile, cât și clienții că sănătatea și siguranța alimentară a populației sunt prioritare în activitatea Lidl România și sunt tratate cu cea mai mare seriozitate în tot ceea ce facem zi de zi”, au comunicat reprezentanţii Lidl România.

În ultima perioadă, au fost emise alerte alimentare şi au fost retrase de la vânzare mai multe tone de îngheţată şi alte preparate, ca urmare a contaminării gumei de caruba, un aditiv alimentar folosit pentru omogenizare, cu acelaşi oxid de etilenă.

Sursa foto: Dreamstime