Partidul Alternativa pentru Germania (AfD) va continua să sprijine proiectul de conductă de gaz Nord Stream 2 după alegerile federale, a declarat Tino Chrupalla, co-președintele partidului, pentru Sputnik.

“Respingem cu tărie criticile acestui proiect. Acest proiect pașnic, așa cum îl numesc eu, ar trebui să fie lansat”

“AfD susține Nord Stream 2, acest proiect… este foarte important pentru securitatea energetică a Germaniei, este o oportunitate de a primi energie mai ieftină. Prin urmare, respingem cu tărie criticile acestui proiect. Acest proiect pașnic, așa cum îl numesc eu, ar trebui să fie lansat”, a spus Chrupalla.

El și-a exprimat speranța că soarta proiectului Nord Stream 2 nu se va schimba sub noul guvern din Germania, indiferent de cine o înlocuiește pe cancelarul german Angela Merkel.

“De astăzi, nu știm încă cine va prelua acest post. Dar ar fi o nebunie să îngropăm proiectul. Acesta a fost deja construit, sunt în curs negocieri cu privire la contracte și, prin urmare, îl susținem în toate modurile posibile. Este important și vom promova această idee în noul guvern din Bundestag”, a declarat Chrupalla pentru Sputnik.

AfD va lucra la consolidarea dialogului cu Rusia pentru a îmbunătăți relațiile cu Moscova

El a adăugat că partidul său va lucra la consolidarea dialogului cu Rusia pentru a îmbunătăți relațiile cu Moscova, ceea ce, potrivit lui Chrupalla, este important în asigurarea păcii și securității în Europa.

„Avem deja acorduri privind interacțiunea cu autoritățile ruse și vom continua dialogul. Și, desigur, subiecte precum Nord Stream 2, acesta este doar unul dintre subiectele de interacțiune dintre cele două părți, vom încerca să le oferim un impuls pozitiv și asupra altor subiecte”, a precizat Tino Chrupalla, adăugând că partidul său a fost întotdeauna în favoarea unor bune relații cu Rusia.

„Pentru noi, Rusia este Europa și dorim acest dialog și relații economice bune”, a adăugat Chrupalla.

Potrivit ultimelor rezultate preliminare ale comisiei electorale, social-democrații (SPD) sunt în fruntea alegerilor federale germane cu 25,4% și sunt cot la cot cu blocul conservatorilor (Uniunea Creștină Democrată a Germaniei (CDU) / Christian Uniunea Socială (CSU)), care are 25,1%. Partidul AfD este al cincilea cu 10,6%.

Înaintea alegerilor de duminică, Beatrix von Storch, liderul aripii național-conservatoare a AfD, a declarat pentru Sputnik că partidul ei nu ascunde sentimentele sale pro-ruse, inclusiv susținerea ridicării sancțiunilor occidentale împotriva Rusiei și susținerea lansării Nordului Proiectul Stream 2, pe care l-a descris ca fiind „extrem de important pentru Germania”.

Sursa foto: Dreamstime