Noi desființări de posturi la CJ Bihor. Ilie Bolojan deja a redus personalul cu 50%

Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ilie Bolojan, a declarat recent că acum aproape 6 luni a făcut o reducere cu 50% a personalului și că a observat că toate proiectele începute de fosta administrație au continuat.

”Am făcut acum mai bine de 6 luni o reducere de 50% a personalului şi am constatat că toate proiectele începute de fosta administraţie au continuat. Nu au fost sincope, iar proiectele bune care au fost generate, de la drumurile judeţene cuprinse în PNDL, la cele pe fonduri europene, au fost continuate.”, spune acesta.

Mai mult decât atât, liberalul a vorbit și despre proiectele care vor urma să apară, dar și cele care sunt deja în execuție. Acesta a declarat că a propus înființarea unui post de inginer debutant  de drumuri sau construcții civile și suplimentarea cu două posturi a Compartimentului Fonduri Europene.

”De asemenea, am început proiecte câştigate şi neîncepute, cum e Cabana de la Vadu Crişului, podul de la Bulz sau alte lucrări. Am generat noi proiecte europene. Gândiţi-vă doar la centurile la care lucrăm, drumul expres Oradea – Arad, parteneriatele cu Agenţia Naţională pentru Arii Naturale Protejate pentru proiecte în zona montană.

Am generat noi proiecte, de la curăţenie, la gestionarea câinilor, la platformele pentru deşeuri mari, la parcurile industriale.

Toate aceste lucrări necesită oameni noi şi la fiecare birou al Direcţiei Tehnice am propus înfiinţarea unui post de inginer debutant de drumuri sau construcţii civile. De asemenea, avem deficit la Compartimentul Fonduri Europene, acolo am propus suplimentarea cu două posturi.”, spune acesta.

Putem funcționa cu 50% din personal

Președintele Consiliului Judeţean Bihor, Ilie Bolojan, a mai spus că s-a dovedit că instituția poate funcționa doar cu 50% din personal. Acesta a anunțat că vor mai exista doar 2 posturi, subliniind că această creștere este de nici măcar 1%.

”S-a dovedit că putem funcţiona cu 50% din personal, rămânem tot atâţia, plus două posturi. E o creştere de nici măcar 1%. Ultima reorganizare va fi în primăvara anului viitor, când vom putea stabiliza organigrama Consiliului Judeţean”, a declarat Ilie Bolojan, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor.

Într-un comunicat de presă trimis joi de către Consiliul Județean Bihor, instituția notează că va avea loc o nouă organigramă care va reduce patru  posturi, dar vor fi înființate șase noi posturi.

”Evaluând activitatea personalului din aparatul propriu al Consiliului Judeţean Bihor şi necesităţile departamentelor, a fost aprobată reducerea a patru posturi şi înfiinţarea a şase posturi noi. Astfel, noua organigramă va număra 99 de posturi, faţă de 97, câte sunt în prezent”, arată instituția.

Ce posturi apar

Compartimentul fonduri europene se transformă în Serviciu Proiecte cu Finanţări Nerambursabile şi se suplimentează cu două posturi. De asemenea, în Biroul Investiţii şi Biroul Drumuri Judeţene vor fi înfiinţate două posturi de consilier debutant în domeniul de licenţă inginerie civilă.

În Compartimentul Patrimoniu se înfiinţează o funcţie contractuală cu atribuţii de topograf autorizat, iar Compartimentul Preşedintelui se redimensionează de la 3 la 4 posturi, prin înfiinţarea unei funcţii de consilier, cu scopul de a asigura relaţia cu minorităţile etnice din judeţul Bihor, în special cu cei de etnie maghiară.

În urma reorganizării, vor fi desfiinţate două funcţii publice de consilier superior din Serviciul financiar-contabil şi alte două posturi din Compartimentul instituţii subordonate şi Compartimentul coordonarea consiliilor locale, derulare programe şi ajutoare. Unul din cele patru posturi desfiinţate este vacant.

Sursă foto: Inquam Photos / Silviu Filip