Premierul Florin Cîţu a arătat că Ministerul Sănătăţii a avut un buget, iar banii suplimentari sunt alocaţi la rectificarea bugetară. El i-a invitat, în context, pe colegii de la USR PLUS să vină să participe atunci când va fi făcută rectificarea bugetară. El a spus adevărul despre bani.

Ministerul Sănătăţii a avut un buget şi anume nu are cum să dea Guvernul. La rectificare se alocă bani suplimentari. Când a fost nevoie de a cumpăra Remdesivir imediat am aprobat din Fondul de rezervă. La rectificarea bugetară sunt alocate resurse, îi aşteptăm pe colegii de la USR să vină la rectificarea bugetară. Eu vă spun că de fiecare dată când Ministerul Sănătăţii a cerut, a primit”, a afirmat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de vineri a Executivului.

Reacția lui Cîțu vine după ce fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu a susținut că premierul Florin Cîţu nu a mai alocat din luna mai bani pentru plata personalului din centrele de vaccinare. El a mai acuzat că a lăsat Ministerul Sănătăţii fără fonduri pentru programele de sănătate. În ciuda acestei situații, el aprobă în şedinţa de Guvern şpaga numită PNDL 3.

Care ar putea fi următoarea victimă a lui Florin Cîțu

Mai mult chiar, Vlad Voiculescu a acuzat că Ioana Mihăila ar putea fi şi ea remaniată.

„O să îl vedeți pe el sau pe vreun lache în zilele următoare cum descoperă “cu surprindere” ce n-a făcut bine Ioana Mihăilă la MS”, spune fostul ministru al Sănătăţii.

„Vă mai amintiți scandalul de la începutul anului după declarația (întâmplătoare, desigur) a lui Valeriu Gheorghiță că personalul din centrele de vaccinare nu fuseseră plătit de câteva săptămâni?

Eh, Cîțu nu a mai dat bani MS pentru plata personalului din centrele de vaccinare din luna Mai încoace.

La fel a lăsat ministerul fără fonduri pentru programele de sănătate, fonduri dedicate pentru ATI, AVC, arsuri, infarct, tratamentele pacientilor HIV si TBC, Serviciile Judetene de Ambulanta si Unitati Primiri Urgenta. De la benzina pentru ambulanțe până la medicație, pentru niciunele nu mai sunt bani. Cu toate astea, pe agenda ședinței de guvern de astăzi nu e decât șpaga numită PNDL 3. Nimic altceva nu e pe agendă. Cu toate astea, o să îl vedeți pe el sau pe vreun lache în zilele următoare cum descoperă “cu surprindere” ce n-a făcut bine Ioana Mihăilă la MS.”, a spus Mihăilă.