Florin Cîțu a câștigat o primă bătălie în fața celor de la USR-PLUS. Guvernul a aprobat într-o ședință fulger programul Anghel Saligny (PNDL3), în ciuda opoziției lui Barna și a lui Cioloș.

Premierul a fost întrebat care va fi consecința pentru miniștrii USR-PLUS care au lipsit din ședința de Guvern.

„Eu fac apel de fiecare dată. Suntem aici să lucrăm pentru români. Aș vrea să știu care este motivația pentru care au lipsit”, a spus premierul.

El a mai atins și subiectul revocării miniștrilor USR-PLUS din funcție. „Hai să vedem dacă vor înțelege că România are nevoie de un Guvern funcțional. E important să înțelegem că noi suntem aici pentru români”, a punctat premierul.

Trebuie să știe că se aliază cu un partid extremist

El a mai spus că o să ia legătura cu liderii europeni în legătură cu ce se întâmplă în România.

„Voi lua legătura cu liderii europeni în legătură cu ce se întâmplă în România, avem o alianță toxică cu un partid extremist, care vrea răul românilor, nu respectă libertatea individuală, cu care nu ar trebui să discutăm. Voi informa liderii europeni și partenerii noștri strategici”, a declarat vineri premierul Florin Cîțu în legătură cu colaborarea dintre USR PLUS și AUR pentru inițierea unei moțiuni de cenzură.

El a mai spus că e important să știe că colegii lor se aliază cu un partid extremist.

„Mă simt șicanat de către colegii care nu au fost azi la ședință. Am fost șantajat atunci când mi s-a spus de desființarea SIIJ. Românii ar trebui să se simtă șantajați.

Nu pot să spun public discuțiile cu președintele. Ce i-am spus eu, că voi face tot ce e posibil pentru ca guvernarea să meargă. Decizia de azi reprezintă un alt pas pentru modernizarea României.

Eu cred că trebuie să dăm dovadă de maturitate politică. Interesele românilor contează mai presus decât ale noastre.

Nu avem mandat să facem schimb de ministere. Nu am mandat de la Biroul Politic Național. Voi respecta mandatul.

Cred că toți suntem oameni de onoare. Mi s-ar părea trist pentru România, sunt oameni cu care am ieșit în stradă. Astăzi dăm Guvernul jos și apoi negociem cu PSD”, a spus Florin Cîțu.

Trebuie spus că programul aprobat de Guvern a fost mărul discordiei între USR PLUS și PNL. Anunțul lui Cîțu privind cele 50 de miliarde de lei pentru dezvoltarea României a fost făcut vineri seară.

Lucian Bode, ministrul interimar al Justiției, a anunțat vineri că a avizat proiectul de OUG pentru programul de investiții ”Anghel Saligny”, iar proiectul va intra pentru dezbatere și aprobare în ședința de guvern de azi de la ora 16.00.

Sursă foto: Facebook, Guvernul României