Ninsorile afectează transporturile din Germania Numeroase curse feroviare au fost anulate sau au suferit întârzieri în regiuni extinse ale ţării, iar serviciile de navetă pe calea ferată din Saxonia Inferioară (nord) şi Bremen au fost sistate, a anunţat operatorul Deutsche Bahn.

Zborurile de pe aeroportul Dortmund au fost suspendate duminică din cauza condiţiilor meteorologice şi ar trebui să fie reluate joi, a declarat o purtătoare de cuvânt a aeroportului.

Mii de persoane din oraşul sudic Nurnberg şi din zonele limitrofe au fost sfătuite chiar, de compania de utilităţi N-Ergie, să oprească încălzirea după ce un incendiu la o centrală a afectat capacitatea acesteia de a furniza căldură.

Ninsorile afectează transporturile din Germania. Șoferii și-au petrecut noaptea în mașini

Şoferilor nevoiţi să petreacă noaptea în maşinile lor pe autostrada A2 din nordul Germaniei le-au fost oferite pături, ceai fierbinte şi alimente de către Agenţia Federală pentru Ajutor Tehnic (THW) care a trimis echipe în toată Germania pentru eliberarea vehiculelor blocate şi curăţarea zăpezii, notează Reuters.

Ministrul Transporturilor, Andreas Scheuer, a îndemnat populaţia, deja în lockdown din cauza crizei coronavirusului, să rămână în case, preconizând că transporturile vor fi afectate cel puţin până miercuri.

Temperaturi scăzute

Temperaturile au coborât marţi până la minus 6 grade Celsius în Berlin şi sunt prognozate să ajungă la minus 16 grade Celsius în cursul nopţii.

Multe dintre canalele din capitala Germaniei au îngheţat, ceea ce a determinat poliţia berlineză să îi avertizeze pe locuitori să nu păşească pe gheaţa subţire formată pe acestea.

Potrivit serviciului german de meteorologie, săptămâna aceasta din februarie a fost cea mai friguroasă înregistrată în Germania după 2012, însă a precizat că încălzirea globală face ca aceste valuri geroase să devină mai rare.

“Ceea ce trăim acum este o excepţie”, a declarat pentru Reuters purtătorul de cuvânt al serviciului meteorologic, Andreas Friedrich, precizând că aceasta “nu are nimic de-a face cu tendinţa generală şi nu contrazice schimbările climatice”.

Sursă foto: Dreamstime