Dosarul DNA care îl privește pe Nicușor Dan va ajunge pe masa judecătorilor. Există date și probe suficiente pentru acuzații

Avocatul Gheorghe Piperea a scris că „există date și probe suficiente pentru acuzația de fals în declarații, exercitarea fără drept a avocaturii, spălare de bani și înșelăciune”.

„Pe cealaltă pagină nu pot posta acest anunț – DNA a constatat oficial că, în dosarul privindu-l pe Nicușor Dan, există date și probe suficiente pentru acuzația de fals în declarații, exercitarea fără drept a avocaturii, spălare de bani și înșelăciune, trimițând dosarul la Parchetul de pe lângă ÎCCJ, pentru continuarea cercetării penale.

În comentarii veți vedea 10 poze cu extrase din ordonanță. În acest moment, Primarul General este obligat să își dea demisia. Dacă nu o face, bucureștenii sunt îndreptățiți să îl demită prin referendum. PS Documentul este oficial, urmând a ajunge pe masa judecătorilor de la ÎCCJ, deci public și la dispoziția presei”, a scris avocatul Gheorghe Piperea în postarea realizată pe Facebook. Amintim că aceasta poate fi vizualizată la finalul articolului.

Ameninţări directe la adresa lui Nicuşor Dan

Anterior, Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R.) a transmis că va depune o plângere împotriva PMB, pentru nerespectarea legii, în legătură cu taximetria. Astfel, reprezentanţii taximetriştilor au spus că îl vor da în judecată pentru că nu a respectat legea.

„În Capitală, taximetriștii sunt controlați și, dacă nu au autorizațiile avizate, sunt amendați și li se ridică plăcuțele de înamatriculare, cu toate că am făcut demersuri, încă de la preluarea mandatului actualului Primar General, încercând să discutăm problemele din activitatea de taxi și închiriere auto, precum și problema transportului de persoane între București și Ilfov.

Domnul Primar General nu a avut timp de noi, până astăzi. Poate plăti subvenția pentru transportul de persoane înte București și Ilfov, adică 90% din valoarea totală,adica zeci de milioane de euro , deși nu are bani să plătescă deratizarea în Capitală sau să investească în Școli și alte urgențe ale bucureștenilor.

Cele 5.000 de autorizații sunt în continuare ținute la sertar, deși, conform Legii 38/2003 ar fi trebuit scoase la atribuire imediat. Ceea ce face domnul Nicușor Dan, de când a preluat mandatul de Primar General, demonstrează că are în plan distrugerea taximetriei, cu orice preț, pentru a face mai mult loc pe piață firmelor de ride-sharing, încâlcând principiile Legii concurenței”, a declarat Manolache Mircea, vicepresedinte COTAR.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin