Profesor al Facultății de Agronomie din București, găsit mort în biroul său. Poliția Capitalei a intervenit

Autoritățile din Capitală au intervenit după ce angajații facultății au făcut descoperirea tragică luni, 5 iulie.

„În această dimineață, prin apel 112, a fost sesizat faptul că în incinta sediului unei unități de învățământ superior, situată în sectorul 1, a fost găsit decedat un bărbat”, a transmis Poliția Capitalei într-un comunicat, în urma decesului.

Va fi transportat la INML în vederea efectuării necropsiei

Este vorba de președintele Senatului Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, care a fost găsit mort în biroul său, conform informațiilor transmise de liberatatea.ro

De asemenea, trupul neînsuflețit va fi transportat la Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici” (INML) în vederea efectuării necropsiei.

Poliția Capitalei a explicat și că la fața locului cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri – Biroul Morți Supecte și Ucideri din Culpă. Cercetările vizează stabilirea cauzelor și condițiilor în care s-a produs decesul respectiv.

Din primele informaţii există suspiciuni că Alexandru Şonea s-ar fi sinucis.

„Nu ştiu vreun motiv care să-l fi împins să facă un astfel de gest (…) Era un om foarte echilibrat, cu o familie absolut normală. Aşteptăm să vedem ce ne spun anchetatorii (…) Avea un comportament ca oricare altul, ca şi noi, cu mici probleme cu care ne confruntăm în viaţă, dar alte semne, nu (…) Ultima dată ne-am văzut vineri, la şedinţa Consiliului de Administraţie şi de atunci nu am mai discutat. L-a descoperit în biroul dumnealui, în jurul orei 7:00, una dintre femeile de serviciu, care face curat în birouri”, a declarat Răzvan Teodorescu, rector al USAMV.

Poliţia a deschis o anchetă în acest caz, trupul profesorului urmând a fi dus la INML în vederea efectuării necropsiei.

„În această dimineaţă, prin apel 112, a fost sesizat faptul că în incinta sediului unei unităţi de învăţământ superior, situată în Sectorul 1, a fost găsit decedat un bărbat. La faţa locului cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri – Biroul Morţi Supecte şi Ucideri din Culpă. Trupul neînsufleţit va fi transportat la INML în vederea efectuării necropsiei. Cercetările vizează stabilirea cauzelor şi condiţiilor în care s-a produs decesul”, a transmis marţi Poliţia Capitalei.

Sursă foto: INQUAM Photos, Adel Al-Haddad