Lovitură dată de către procurorii DNA. A fost trimis în judecată dosarul angajărilor de la Apele Române Bârlad. Sunt mai multe persoane cheie care vor avea mari probleme în acest dosar.

Dosarul Apele Române, în instanţă

Dosarul Apele Române a ajuns deja la instanţă, iar fostul director al instituției, dar și cei doi funcționari care ar fi fost angajați ilegal sunt acuzați de abuz în serviciu și complicitate la abuz în serviciu.

Toată ancheta procurorilor DNA a început de la un material de presă. Dezvăluirea unui inginer care le-a povestit celor de la Recorder cum sunt angajați oameni lipsiți de pregătire într-o instituție-cheie, care ar trebui să apere populația în caz de inundații.

Ce s-ar fi întâmplat, de fapt, la Apele Române?

În actele ajunse acum pe masa judecătorilor, procurorii DNA explică faptul că această rețetă a angajărilor în cadrul structurilor de la „Apele Române” ar fi fost folosită la Bârlad în cel puțin două rânduri, prima oară în iunie anul trecut și a doua oară în decembrie.

Totul începea de la identificarea unui post vacant, în acest caz la Primăria Vatra Moldoviței din jud. Suceava. Pe acest post, persoana interesată era angajată, însă după numai câteva zile, prin detașare, era mutată pe un post de inginer, blocat, în mod normal, la Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad.

Procurorii i-au trimis acum în judecată pe cei care conduceau primăria de comună din județul Suceava, pentru acuzația de abuz în serviciu.

De aceeași acuzație are parte și fostul director al structurii din cadrul Apelor Române, cel care este bănuit că ar fi pus la cale această „rețetă” pentru angajarea unor persoane considerate de procurori nepregătite pentru posturile de ingineri specializați pentru Apele Române. Cei doi angajați urmează să răspundă în fața instanței pentru complicitate la abuz în serviciu.