Nicușor Dan și Tanczos Barna, gata să aibă accident cu bicicletele. Au fost la un pas să fie doborâți de nimeni altul decât Steven van Groningen, șeful Raiffeisen Bank în România.

Van Groningen s-a dezechilibrat când cei trei au trebuit să frâneze, în momentul când se pregăteau pentru conferința de presă.

Nicușor Dan și Tanczos Barna, în pericol. Steven van Groningen atentează la siguranța lor

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, și ministrul Mediului, Tanczos Barna, au fost cât pe ce sa cadă de pe biciclete la sosirea în Parcul Herăstrău, unde are loc o dezbatere chiar de Ziua mondială a bicicletei.

S-a întâmplat după ce Steven van Groningen, șeful Raiffeisen Bank în România, s-a dezechilibrat și era să cadă peste ei.

Cei doi oficiali, altături de președintele Klaus Iohannis, participă la o dezbatere pe tema transportului sustenabil în România organizată de Asociaţia „Green Revolution”.

Nicușor Dan a spus că e nevoie de piste de biciclete pe „zeci sau sute de kilometri” în București.

„Pentru asta trebuie să eliberăm orașul de mașinile parcate, iar asta se va face prin Strategia de parcare, apoi pistele de biciclete”, a explicat el, potrivit digi24.ro.

”Primul lucru este să găsim soluții alternative”

„Chiar dacă am vrea să facem în prezent piste de biciclete, nu am avea unde, pentru că sunt mașini parcate peste tot pe prima bandă.

Primul lucru este să găsim soluții alternative pentru a putea muta mașinile de pe prima bandă, astfel încât să avem spațiul considerabil. E inutil să avem o pistă de bicicletă care nu e conectată cu altele și care să nu-ți permită să te duci de acasă până la serviciu”, a mai spus Nicușor Dan.

Referitor la programul lansat de fostul primar general, care acorda vouchere pentru acihiziționarea de biciclete, Nicușor Dan a spus că a fost o „fanfaronadă”.

„A fost un program inutil. A fost o fanfaronadă. Atât timp cât nu ai piste de biciclete, ce rost are să dai vouchere unor oameni pentru biciclete?”, s spus el.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea.