Băsescu l-a redus la tăcere pe Nicușor Dan atunci când fostul președinte a declarat că el nu concurează cu USR ci cu PSD. Concret, Traian Băsescu nu vede în Nicușor Dan un adversar demn.

„N-au de ce partidele să intre în ședință. Toate au șansele lor. Eu am fost unul din cei care au inițiat susținerea lui Nicușor Dan. Nu-mi rămâne decât să iau notă de părerile dânsului.

Am văzut prea multe campanii cu vot util. Cei care se păcălesc cu această abordare trebuie să știe că la votul uninominal lucrurile stau altfel.

Alegerile sunt despre cineva care poate administra Bucureștiul.  Nu o să-l ating pe Nicușor Dan. Nu-s în competiție cu USR, ci cu PSD-ul. Nu concurez cu Nicușor Dan.”, a declarat Traian Băsescu.

Despre proiectele pe care le-a început când era primar

Tot la B1 TV, Traian Băsescu a declarat că multe proiecte pe care le-a început în perioada când era primar al Capitalei au rămas în același stadiu.

”Sunt prea multe lucruri care au rămas unde le-am lăsat. Pasajul Basarab de exemplu. La niciunul nu i-a trecut prin cap să facă un pasaj subteran… Sau la problema încăzirii: și un copil de clasa a V știa că RADET-ul nu mai avea viață. Nu se mai pot încărca facturile cu pierderile pe conducte. (…)”, a mai spus fostul președinte al României.

Alte nereguli

Membrul de onoare al PMP a mai vorbit și despre deschiderea școlilor în actualul context pandemic. În plus, Băsescu a mai vorbit și despre banii pe care Capitala îi are în posesie.

”Până atunci vorbim de alegeri? Pe 14 începe școala. Să-mi arătați un primar care a spus că montează spații modulare lângă școli.

Vorbesc de o politică la nivelul capitalei. M-aș fi bătut știind că una din variantele care poate funcționa e învățământul la distanță: copilul poate sta la predare trei sau patru ore, nu șase ore.

La câți bani are Bucureștiul dacă aborda pasaje subterane se circula mai bine.

Nu e în niciun faliment capitala. Trebuie să știe definiția falimentului (n. r.: cu referire la Gabriela Firea)”, a declarat Traian Băsescu la B1TV.