Se pare că Nicușor Dan, candidatul alianței PNL-USR-PLUS la Primăria Capitalei, nu are prea multe lucruri de zis despre noul candidat. Acesta a evitat să critice PMP, și încearcă să „nu blameze pe nimeni”.

„Exista o alianță de trei partide care au peste 50%. Publicul este un public de dreapta, care dorește și el scoaterea administrației PSD din București. Eu am fost un susținător ca această alianță să fie făcută din patru partide, nu din trei. Nu vreau să blamez pe nimeni. Fiecare a fost de bună credință, dar uneori în politică așteptările pe care și le fac unii nu se întâmplă”, a spus Nicușor Dan, la Tvr.

Totodată, acesta a mai precizat că este logică decizia luată de PMP.

„În politică sunt oameni și oamenii ăștia sunt grupați în organizații, care au oameni pe care îi pregătesc de ani de zile, care au ambiții. Negocierea este dusă totuși de organizații, care trebuie să cedeze de la ele anumite poziții. Fiecare face sacrificii. Acest lucru nu s-a întâmplat. E logic, e legitim ce face PMP-ul. Lupta care conteaza este între PSD și anti-PSD. Eu sunt convins că votanții PSD o să aleagă votul util și pentru a scapă de administrația PSD o să mă voteze”, a mai spus Nicușor Dan.

Nu a comentat nimic

În același timp, candidatul alianței PNL-USR-PLUS a refuzat să dea detalii cu privire la persoanele care s-ar fi opus cooptării PMP în această alianță.

„Toată lumea a fost de bună-credință, numai că s-a întâmplat că ce voiau unii și ce voiau alții să nu se întâmple. Se întâmplă în viață”, a mai declarat Nicușor Dan.

Declarațiile lui Nicușor Dan survin după ce Eugen Tomac a anunțat pe pagina de facebook candidatura lui Traian Băsescu la Primăria Capitalie și a solicitat membrilor şi simpatizanţilor partidului să strângă semnături pentru candidatura acestuia.

„În atenţia tuturor colegilor şi susţinătorilor PMP! Vă invităm să ne susţineţi în campania de strângere de semnături pentru viitorul Primar General al Municipiului Bucureşti! Cu Băsescu înainte! Toţi pentru Bucureşti!”, a scris Tomac, pe Facebook.