Traian Băsescu a anunțat luni seara că dorește să preia numele de PD-L de la Partidul Național Liberal. Acest nume ar urma să îl înlocuiască pe cel actual al partidului din care fostul președinte face parte.

Acesta a mai declarat că vor exista discuții cu PNL pentru ca numele să fie preluat. Băsescu a mai menționat că PD-L este partidul care a reușit să câștige de trei ori Primăria Capitalei și de două ori Președinția României.

„Este o variantă pe care eu nu o exclud, cum nu exclud nici varianta ca PNL să se bucure de un eventual eșec al PMP, adică să nu treacă pragul, în speranța absorbirii PMP, numai că noi lucrăm acum și chiar vom avea negocieri cu PNL să ne permită să reluăm numele tradițional al PD-L, care este un partid care a dat două funcții de Președinte al României și trei mandate de primar general.

Deci este un partid care, din păcate, și-a răsturnat propria istorie – e adevărat, o istorie nouă – în mod mult prea ușor în tradiția Brătienilor. PD-L, repet, este un partid care a câștigat de trei ori Primăria Capitalei și de două ori Președinția României”, a spus Traian Băsescu.

Discuțiile sunt imperative

Băsescu a mai menționat că discuțiile cu PNL sunt necesare pentru a evita procesele inutile de schimbare a numelui.

„Noi nu știm ce condiții de radiere a PD-L s-au pus și pentru a nu deschide procese inutile de schimbare a numelui trebuie să ne înțelegem cu ei pentru a fi de acord să preluăm numele PD-L, pentru un motiv simplu – toți membrii PMP sunt PD-L-iști.

PD-L-iști care n-au vrut să devină urrmași ai lui Brătianu. Au zis, nu vrem urmașii Brătienilor, vrem să cinstiți, urmașii lui Petre Roman, că asta suntem!”, a mai spus acesta.

Cei care au fost în PD-L sunt așteptați

Fostul președinte al României a mai declarat că cei care regretă desființarea PD-L sunt așteptați din nou în partid.

„Păi, nu numai cu numele! Noi sperăm că tot mai mulți dintre cei care regretă dispariția PD-L să vină la masă. Eu nu o să dau nume. Oricine vrea să revină în PD-L va fi binevenit dacă reușim această schimbare de nume după alegeri. După alegerile locale”, a declarat Băsescu la B1 TV.