Nicușor Dan a făcut un anunț important pentru cetățenii ce locuiesc în capitala României. Potrivit mesajului său de pe pagina sa oficială de Facebook, primăria Capitalei va depune cereri de finanţare de peste 7 miliarde de lei prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”. Suma va fi împărțită în realizarea a 37 de proiecte de infrastructură.

„Bucureştiul trebuie să profite de şansa la dezvoltare”

Nicușor Dan consideră că trebuie să se „profite de şansa la dezvoltare” ce este pusă la dispoziție prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”. Acesta a explicat să suma cerută pentru finanțare este „rezonabilă ţinând cont de populaţia Bucureştiului şi de nevoile de dezvoltare ale oraşului.”

„Bucureştiul trebuie să profite de şansa la dezvoltare pe care Programul guvernamental „Anghel Saligny” o oferă tuturor localităţilor României. Finanţările totale pe care le vizăm (şi dintre care sperăm să vedem cât mai multe aprobate) se ridică la nivelul a 14% din bugetul total de 50 miliarde de lei al Programului „Anghel Saligny”, o pondere rezonabilă ţinând cont de populaţia Bucureştiului şi de nevoile de dezvoltare ale oraşului”, a scris Dan Nicușor pe Facebook.

„PSD şi Gabriela Firea se opun dezvoltării Bucureştiului”

Totodată, acesta a criticat Partidul Social Democrat din cauza că a absentat de la ședința CGMB, în care au fost adoptate cele 37 de proiecte prin care se cere finanţare. Acesta consideră că social-democrații „n-au înţeles priorităţile Capitalei”, menționând că „PSD şi Gabriela Firea se opun dezvoltării Bucureştiului.”

„E rău că reprezentanţii PSD în CGMB n-au înţeles priorităţile Capitalei şi n-au votat pentru niciunul dintre proiectele din şedinţa de azi. PSD şi Gabriela Firea se opun dezvoltării Bucureştiului; ei nu vor infrastructură rutieră, piste de biciclete, modernizarea bulevardelor şi a pieţelor din Capitală. Eu voi lucra însă în continuare cu cei care vor astfel de lucruri şi votează pentru ele, cu consilierii generali ai USR, PNL şi PMP”, a scris acesta.

Nicuşor Dan a explicat că proiectele vizează obţinerea de finanţări pentru finalizarea unor obiective precum lărgirea bulevardului Prelungirea Ghencea sau Pasajul Doamna Ghica. Totodată, au fost incluse și noi idei de dezvoltare ca semaforizarea inteligentă, piste pentru biciclete, reabilitarea sistemelor rutiere pe mai multe bulevarde sau proiectul „Dâmboviţa – axa creativă a oraşului”.