Sebastian Burduja: Nicușor Dan a avut toate argumentele să reuşească

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei, îl critică pe actualul edil al Capitalei, Nicușor Dan.

Nu este corect să vii după 4 ani în care ai avut toate resursele necesare pentru a reuși și să continui să arăți cu degetul către alții.

Burduja a descris această atitudine drept „sindromul instalatorului”. Vii şi te întrebi: „Cine a lucrat aici?”, a afirmat candidatul PNL despre rezultatele mandatului lui Nicuşor Dan.

Referitor la declarația lui Nicușor Dan că nu dorește să intre în dezbatere cu PNL pentru că își dorește o majoritate alături de liberali după alegeri, Burduja a subliniat că Partidul Naţional Liberal nu va mai acorda încredere necondiționată unei persoane care nu a reușit să îmbunătățească situația din București.

Întrebat de ce spune că nu s-a realizat nimic în Bucureşti, deşi PNL ar fi avut majoritatea în Consiliul General, Burduja afirmă că acest lucru este fals.

„Nu PNL a avut majoritate în CGMB, ci primarul Nicuşor Dan s-a bazat pe o majoritate în CGMB, până acum câteva luni, şi asta i-a dat toate argumentele să reuşească”, a precizat candidatul PNL.

PNL nu-i va mai da niciodată un cec în alb lui Nicușor Dan

Liberalii i-au oferit un cec în alb lui Nicuşor Dan, însă primarul a dezamăgit, continuă Sebastian Burduja. Comportamentul de acum al primarului, care nu vrea să vină şi să dezbată în plină campanie, este unul „complet incorect şi nedemocratic”, adaugă Burduja.

„Noi nu vom da din nou un cec în alb unui om care nu a făcut un Bucureşti mai bun”, spune liberalul, care consideră că PNL adoptă poziţia corectă în această situaţie.

„Acum, când îl auziţi explicând că nu s-a putut, eu personal am o problemă cu asta, pentru că a avut Consilul de partea lui, liberalii l-au susţinut, i-au dat practic un cec în alb.

Acum, dânsul vine, nu vrea să dezbată în campanie electorală, un comportament complet incorect şi nedemocratic. Nu vrea să dezbată cu liberalii dar spune, dacă voi fi reales – eu spun Doamne fereşte – atunci voi avea nevoie de liberali să fac majoritatea.

Un lucru complet incorect şi noi nu vom da din nou un cec în alb unui om care nu a făcut un Bucureşti mai bun. Şi cred că asta este ceea ce trebuie să face, aşa este corect”, a mai spus Sebastian Burduja, în timpul unei sesiuni live de întrebări şi răspunsuri pe Facebook.

În final, Burduja a comparat ceea ce face acum Nicușor Dan cu ceea ce el numeşte sindromul instalatorului. El îi îndeamnă pe bucureşteni să-l ignore pe actualul primar şi să schimbe canalul când îl vor mai auzi susţinând astfel de lucruri în public.

„Nu este corect să vii după 4 ani în care ai avut absolut toate ingredientele să reuşeşti şi să dai vina în continuare pe alţii.

Eu îl numesc sindromul instalatorului, vii şi te întrebi: cine a lucrat aici?”, a spus Sebastian Burduja.