Nicolae Ciucă îşi doreşte ca Vrancea să se dezvolte mai bine după aceste alegeri

Nicolae Ciucă a mers sâmbătă, 11 mai, în Vrancea, la evenimentul de lansare a candidaţilor liberali.

Preşedintele PNL spune că Vrancea nu îşi poate folosi, în prezent, întregul potenţiale de dezvoltare. Este păcat că nu s-a reuşit un minimum de progres de dezvoltare economică şi socială, afirmă Ciucă.

„Este păcat ca Vrancea să nu poată să îşi folosească întregul potenţial de dezvoltare, ca Vrancea să fie golită de vrâncenii ei care lucrează astăzi în alte ţări, pentru că aici nu s-a reuşit să se realizeze minimum progres de dezvoltare economică, socială”, a precizat preşedintele PNL.

Nicolae Ciucă aminteşte însă că la București există mulţi vrânceni care au avut succes în domeniul afacerilor la nivel național și internațional. E vorba despre persoane recunoscute și apreciate.

Din păcate, acești oameni nu au reușit să se întoarcă sau să se stabilească în Vrancea, unde își au originile. Motivul: administrația locală care nu i-a luat în considerare sau care nu a fost corectă atunci când aceștia au încercat să își desfășoare activitatea acolo.

Ciucă: Le-am cerut colegilor ca niciodată să nu critice, în limita acceptabilă

Liberalii promit însă că vor schimba această paradigmă. Mai mult, Nicolae Ciucă vrea un altfel de campanie electorală. El le-a impus clar liberalilor să evite atacurile şi să se concentreze pe realizări, pe proiecte şi pe obiective. Trebuie să fie o campanie pozitivă.

„Este atât de simplu să facem campanie din postura de liberali, pentru că (..) oamenilor le este uşor să vorbească, pentru că au despre ce, au realizări.

Am făcut şi voi face în continuare apel, le voi cere tuturor, să vină să le spună oamenilor foarte simplu, foarte direct, ce au realizat ca să poată veni în faţa cetăţenilor, să le ceară votul. (…)

Le-am cerut colegilor ca niciodată să nu critice, în limita acceptabilă. (…) Câteodată, aici, local, mai există aceste elemente de hârjoneală reciprocă, dar să nu depăşească o anumită limită. Le-am cerut colegilor mei să rămânem într-o campanie pozitivă, pe proiecte, pe obiective”, a declarat Nicolae Ciucă în faţa liberalilor din Vrancea.

La final, preşedintele PNL a venit şi cu cerinţă pentru preşedinţii de filiale. Liderul liberal doreşte păstrarea stabilităţii şi unităţii filialelor.

„Există de asemenea la nivelul PNL o cerință care este adresată tuturor liderilor de filială și anume aceea de a păstra, echilibrul, stabilitatea dar mai ales unitatea filialelor. În oraşul Unirii vorbim despre unitate”, a afirmat Nicolae Ciucă.

„Câştigăm Ardealul, câştigăm Moldova, câştigăm Dobrogea, spuneţi dvs cine va câştiga alegerile”, a mai spus liderul PNL, reluând reţeta câştigătoare pentru alegerile din acest an, livrată de Florin Roman.

Iar sala a replicat, în aplauze, „Ciucă, preşedinte!”, semn că liberalii mizează pe preşedintele partidului pentru alegerile prezidenţiale din acest an.