Nicolae Ciucă: PNL şi-a asumat cu orice risc asigurarea echilibrului guvernamental

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a subliniat importanța unității și solidarității la nivel național, evidențiind că „divizarea nu aduce niciun beneficiu”. În acest sens, PNL adoptă o abordare pozitivă în campania electorală, bazată pe valori constructive și ale cooperării.

„Uitaţi-vă prin ce situaţie trecem, cât este de complexă. Suntem vecinii Republica Moldova. Suntem vecini cu Ucraina şi vedem de ce întâmplă în Ucraina. (…) Vă spun cu toată responsabilitatea că am trecut cu bine prin această perioadă, am reuşit să ne dezvoltăm în această perioadă pentru că PNL şi-a asumat cu orice risc asigurarea echilibrului guvernamental, asigurarea stabilităţii politice. Cred că ceea ce este cel mai important este să transmitem tuturor oamenilor mesajul de unitate. Avem nevoie de unitate şi solidaritate la nivel naţional, nu de vrajbă. Prin vrajbă nu obţinem nimic”, a transmis Nicolae Ciucă.

Președintele PNL a subliniat că România necesită echilibru, stabilitate, solidaritate și unitate. Nicolae Ciucă a participat sâmbătă la evenimentul de lansare a candidaților filialei PNL Bacău pentru alegerile locale, însoțit de liderii naționali ai partidului.

mircea fechet
SURSA FOTO: Facebook

Mircea Fechet și-a lansat candidatura

Sâmbătă, filiala PNL Bacău a organizat evenimentul de lansare a candidaților pentru alegerile locale, avându-l în prezență pe președintele partidului, Nicolae Ciucă.

În discursul său, Ciucă a subliniat că PNL este soluția pentru dezvoltarea comunităților, exprimând: „Soluţia pentru dezvoltare, pentru reducerea decalajelor, pentru prosperitate este una singură: este soluţia liberală! (…) Peste tot unde avem administraţie liberală, în comune, oraşe şi judeţe, inclusiv la guvernare, obiectul nostru a fost unul singur: să dezvoltăm comunităţile locale şi să facem România mai puternică în interior şi în Uniunea Europeană.”

Mircea Fechet, președintele PNL Bacău, a afirmat că județul trebuie să devină un pol de dezvoltare economică al Moldovei, exprimând: „Obiectivul nostru este de a câştiga Consiliul Judeţean şi de a ne spori numărul de primari, de a avea un număr mai mare de consilieri locali şi judeţeni şi de a transforma Bacăul în capitala economică a Moldovei.”

Fechet candidează pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Bacău.

În ceea ce privește funcția de primar al municipiului Bacău, PNL și PSD au realizat o alianță electorală, iar candidatul este social-democratul Valentin Ivancea.

„Dacă l-aș caracteriza pe Mircea aș spune un om priceput și cumsecade, lucruri tot mai rare într-o lume cu susul în jos,” a declarat, la rândul său, Rareș Bogdan despre Mircea Fechet.

Cu Mircea Fechet, ministerul mediului a adus proiecte fie de împădurire, reciclare, oprire de tăiere 5,5 milioane sau 1,2 miliarde pentru împăduriri, a mai spus Rareș Bogdan despre actualul ministru al Mediului.