Sebastian Burduja, candidatul Partidului Național Liberal la Primăria Capitalei, a subliniat în mod categoric sâmbătă că situația în centrul orașului este alarmantă, cu străzi într-o stare deplorabilă și case abandonate, creând un mediu care favorizează infracționalitatea, inclusiv consumul de droguri. Aceste observații au fost făcute în timpul unei conferințe de presă desfășurate pe strada Nicolae Mavrogheni din centrul Bucureștiului, care este încă neasfaltată, subliniind problema infrastructurii precare și a neglijenței din această zonă.

„Toţi bucureştenii trebuie să vadă această stradă – strada Mavrogheni – şi cam toate străzile din această zonă. Îi rog pe toţi bucureştenii ca înainte de 9 iunie să vină aici, într-o plimbare, la doi paşi de spitalul Colţea, la câţiva paşi de kilometrul 0, la câţiva paşi de Piaţa Universităţii. Făcând acest lucru, cu siguranţă vor alege schimbarea pe 9 iunie, pentru că ceea ce vedem în această zonă este rezultatul unei incompetenţe, unei nepăsări, nu de azi, de ieri, ci administraţie după administraţie”, a susţinut Burduja.

Sebastian Burduja a adus în discuție strada Eforie, situată în apropierea Primăriei Generale, ca exemplu elocvent al problemelor din centrul orașului. Mai mult, acesta a menționat că zona este aglomerată de mașini, iar străzile sunt într-o stare deplorabilă, iar clădirile sunt lăsate în paragină. Liberalul a subliniat că atunci când spațiul public este neglijat, se deschide calea către infracționalitate, inclusiv violență și trafic de droguri. Burduja a evidențiat că în ultimii zece ani consumul de droguri s-a triplat în București și că peste 80% din consumul de droguri din România are loc în Capitală.

„Existe case abandonate – focare pentru trafic şi consum de droguri. Există mizerie. Există zero politică în vederea locurilor de parcare, maşini peste maşini, spaţii private care ar fi putut fi expropriate şi să se facă o parcare subterană, aşa cum se face într-un oraş modern. Aplicarea legii, proiecte de regenerare urbană… Zona este ofertantă, pentru că aproape oriunde ne uităm, vedem ceva ce ar trebui schimbat în acest oraş, că vorbim de asfalt, de reţele de utilităţi, de aspectul faţadelor clădirilor. Toate sunt mâzgălite cu graffiti, sunt vandalizate”, a subliniat candidatul PNL.

Sebastian Burduja
SURSA FOTO: Inquam Photos / George Călin

Sebastian Burduja vrea reformarea Poliției Locale

Burduja a apelat la necesitatea unei reforme a Poliției Locale a Municipiului București și a subliniat că în ultimii patru ani, primarul Capitalei, Nicușor Dan, nu ar fi vizitat niciodată sediul acestei instituții, deși se află în subordinea sa directă.

Mai mult, liberalul a evidențiat că, în ciuda celor 850 de clădiri cu risc seismic major din oraș, administrația actuală a finalizat doar un singur proiect de consolidare, în timp ce în mandatul Gabrielei Firea au fost consolidate zece astfel de clădiri. Burduja a subliniat că, la acest ritm, orașul risca să rămână în urmă și să nu se schimbe nimic în viitorul apropiat. De asemenea, acesta a menționat că centrul orașului reprezintă „cartea de vizită” a Bucureștiului și că este crucial să se pună în valoare bogăția culturală și istorică a acestuia prin reabilitare și modernizare.

„Orice oraş din lumea asta care ar avea un asemenea patrimoniu, ar face orice să îl pună în valoare, pentru că nu înseamnă doar o viaţă mai bună pentru oamenii care locuiesc aici, în zona zero a Bucureştiului, ci înseamnă şi mai mulţi turişti în Bucureşti, mai multe companii, mai multe investiţii, un altfel de aer în Capitala noastră”, a transmis Burduja.