Nicolae Ciucă îl susține pe Cîțu la șefia PNL: Sunt ministru în cabinetul său și am decis să-l susțin

Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, a povestit joi seara, la Antena 3, că premierul Florin Cîțu l-a sunat înainte să își anunțe candidatura pentru șefia partidului și l-a întrebat dacă este de acord să îl susțină.

Nicolae Ciucă a povestit că a decis să îl susțină pentru că este ministru în cabinetul lui. Acesta subliniază că îi respectă la fel de mult pe Florin Cîțu, cât și pe Ludovic Orban.

“A fost o decizie personală. Premierul m-a sunat înainte de a lua decizia de a anunța public că intră în cursă. M-a întrebat dacă sunt de acord să-l susțin. Sunt ministru în cabinetul său și am decis să-l susțin. Îi respect la fel de bine și pe domnul premier și pe domnul Orban. La finalul acestei competiții, sportive și democratice, să avem liderul pe care liberalii și-l doresc”, a spus Nicolae Ciucă.

Florin Cîțu este de părere că PNL are nevoie de un suflu nou

La finalul lunii mai, premierul Florin Cîțu și-a anunțat candidatura pentru șefia PNL. EL a declarat atunci că partidul are nevoie de un suflu nou.

„Am decis să mă înscriu în competiţia pentru preşedinţia PNL”, a anunţat Florin Cîţu. „Le mulţumesc liderilor care m-au susţinut şi care şi acum fac parte din echipa mea. SUnt liberal convins. Am trăit toată viaţa mea după principiile liberale. Nu sunt adeptul discursurilor lungi. PNL are nevoie de un suflu nou”, a completat Florin Cîţu.

Ludovic Orban nu se consideră un politician învechit

După declarația șefului Executivului, fostul premier, Ludovic Orban, a fost întrebat de jurnaliști dacă se consideră un politician învechit. El a declarat că a adus deja un suflu nou în Partidul Național Liberal și că nu este importantă vârsta pe care o are liderul partidului.

Liderul PNL a mai spus că nu poate întineri și nici să se înnoiască, dar are deschidere către cei tineri, chiar dacă pe unii dintre ei, pe care i-a promovat, l-au dezamăgit.

“Nu este importantă vârsta președintelui PNL, ci ce face și ce concepții are, eu pe mine nu pot să mă întineresc, să mă înnoiesc, pentru că asta e natură, ceasul ticăie și merg spre senectute, nu pot să merg înapoi, dar deschiderea este pentru tineri, chiar dacă pe unii dintre ei pe care i-am promovat m-au dezamăgit”, a declarat, joi, Ludovic Orban.