Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat că liberalii nu au stabilit încă candidatul pentru Primăria Capitalei, menționând că „a rămas suficient timp”. Ciucă a subliniat că atât PNL, cât și PSD, sunt angrenați în sondaje de opinie pentru a identifica posibilii candidați care să corespundă „așteptărilor cetățenilor”.

PNL nu a stabilit încă un candidat pentru Primăria Capitalei

Ciucă a menționat că în prezent PNL efectuează analize și că există un posibil candidat în persoana lui Sebastian Burduja, președintele interimar al filialei PNL București. Cu toate acestea, liderul PNL a subliniat importanța sondajelor și cifrelor obținute pentru identificarea celei mai bune soluții pentru București.

„Considerăm că, în urma sondajelor şi cifrelor care au rezultat din opţiunile cetăţenilor, este nevoie să identificăm cea mai bună soluţie pentru Bucureşti”, a explicat Nicolae Ciucă, la Antena 3.

El a spus că trebuie să existe „o corelaţie între aşteptările cetăţenilor din Bucureşti şi viitorul primar al Capitalei”.

„Consider că a rămas timp ca în perioada imediat următoare, la nivelul partidelor politice … Acum căutăm soluţiile separat, fiecare dintre cele două partide îşi va efectua propriul sondaj. Este absolut important să venim cu acele persoane, personalităţi care, într-adevăr, pot să se alinieze la aşteptările cetăţenilor”, a adăugat liderul PNL.

El a menționat că sunt în desfășurare „două sondaje similare” realizate de două case de sondare diferite. În ceea ce privește posibilitatea unor candidați din afara partidelor, Ciucă a declarat că acest lucru nu se întâmplă neapărat.

„Este nevoie ca partidele politice să caute în afara partidelor, să deschidă uşile, pentru a primeni resursa umană a partidelor cu oameni care au realizat ceva în viaţa lor”, a argumentat liderul PNL.

El a precizat că deciziile privind candidaturile pentru Primăria Capitalei vor fi luate în forurile de conducere ale partidelor şi apoi în coaliţie.

Nicolae Ciucă, despre o ruptură între PNL și PSD

În ceea ce privește coaliția dintre PNL și PSD, Nicolae Ciucă a spus că nu a fost „deloc aproape” de ruperea acesteia. El a recunoscut că au avut loc discuții, ceea ce este normal în politică. A evidențiat că partidele mainstream au o vastă experiență politică și, de-a lungul anilor, au reușit să realizeze lucruri pozitive sau să învețe din greșeli.

Pentru un politician, este important să recunoască că a greșit și să arate că a reușit să învețe din acele greșeli. Ciucă a subliniat că nimeni nu este perfect și că fiecare persoană are atât aspecte pozitive, cât și negative.

„Nu suntem oameni perfecţi niciunul dintre noi, fiecare dintre noi avem şi lucruri bune, şi lucruri rele. Ca atare, oamenii, cetăţenii înţeleg foarte bine chestiunea asta. Cetăţenilor poate nu li se explică de fiecare dată aşa cum ar trebui tot ceea ce se petrece în interiorul vieţii politice.

Revenind, au fost discuţii şi spuneam că, dincolo de virtuţile acestea ale politicienilor, la nivelul partidelor politice este nevoie ca, pentru tot ceea ce înseamnă gestionarea unei situaţii deosebit de complexe cum este cea în care trăim astăzi, să dăm deoparte orgoliile, ale noastre ale tuturor”, a afirmat Nicolae Ciucă, miercuri seară, la Antena 3.

El a spus că liderii politici responsabili trebuie să fie capabili „de sacrificiu” şi să lase orgoliul deoparte.

Întrebat cum se înţelege cu Marcel Ciolacu, Ciucă a răspuns să relaţia sa cu liderul PSD este aceeaşi ca la începutul coaliţiei.