Nicolae Ciucă, în vizită la Piatra Neamț

Aflat într-o vizită la Piatra Neamț, fostul prim-ministru al României, Nicolae Ciucă, a precizat că A7 și A8 sunt rodul viziunii și asumării viziunilor liberale. Șeful Senatului spune același lucru și despre drumul expres de la Piatra Neamț la Bacău.

„S-a discutat despre drumuri, Autostrada A7 și A8, un drum expres de la Piatra Neamț la Bacău, toate aceste lucruri au fost rodul viziunii și asumării guvernărilor liberale”, a declarat acesta, în cadrul evenimentului de lansare a candidaturii lui Andrei Carabelea la primăria municipiului Piatra Neamț.

Andrei Carabelea și-a anunțat candidatura pentru funcția de primar al municipiului în cadrul evenimentului desfășurat la sediul grupului de companii Autonom.

Această inițiativă reprezintă o investiție locală menită să sprijine crearea locurilor de muncă pentru comunitatea din Piatra Neamț.

El a mai precizat că oamenii s-au săturat de promisiuni. Potrivit fostului prim-ministru al României, oamenii au nevoie de angajamente împlinite.

„Oamenii s-au săturat să audă promisiuni, oamenii au nevoie de împlinirea acestor angajamente. Ne asumăm o responsabilitate, nu față de noi, pentru că este ceva de onoare, dacă la sfârșit ne îndeplinim sau nu angajamentul. Intrăm în politică și candidăm pe astfel de funcții pentru că ne dorim să facem ceva pentru cetățeni”, a continuat Ciucă.

Nicolae Ciuca
Nicolae Ciuca/SURSA FOTO: Capital.ro

Nicolae Ciucă, cuvinte de laudă la adresa administrației Carabelea

Ciucă și-a exprimat apreciere pentru investițiile realizate în ultimii ani sub conducerea administrativă a lui Carabelea.

Președintele Senatului a evidențiat relația remarcabilă cu mediul de afaceri local și curajul de a se angaja într-o nouă candidatură în calitate de liberal.

Președintele PNL și-a exprimat speranța că județul Neamț va menține o culoare politică de dreapta în viitor și că partidul său își propune să contribuie la dezvoltarea comunităților, județelor și țării.

El a menționat că toate aceste proiecte au fost generate intern, printr-o intensă activitate.

De asemenea, a subliniat că în anul 2022, sub guvernarea liberală, s-a înregistrat o creștere economică sănătoasă, cu o pondere a investițiilor de 2,8%, în comparație cu o creștere de 2,2% bazată pe consum.

Președintele Senatului a adăugat că realizarea acestor obiective necesită asumare, curaj, viziune și implicarea unor oameni dedicați.

„Neamțul a fost un județ care a avut o culoare politică de dreapta și sper să o aibă și de aici înainte. PNL a urmărit doar să dezvolte comunitățile, județele și țara. Toate aceste proiecte au fost generate din interior printr-o efervescență. Pentru prima oara, anul 2022, cu guvernare liberală, se întâmpla să avem o creștere economică sănătoasă. Ponderea investițiilor a fost de 2,8%, față 2,2% creștere bazată pe consum. Se poate dar pentru asta avem nevoie de asumare, de curaj, de viziune și de oameni cu care să ducem toate aceste obiective la bun sfârșit”, a continuat președintele PNL.

Ciucă a subliniat necesitatea întoarcerii diasporei acasă, nu doar prin expresii uzate, ci prin acțiunile concrete ale politicienilor.

El a subliniat importanța ca românii din străinătate să simtă că beneficiază:

  • de servicii publice de înaltă calitate
  • de un sistem de educație flexibil și adaptabil
  • de servicii medicale comparabile cu cele din țările în care s-au stabilit