Pe scena prestigioasei gale au urcat personalități notabile din diverse domenii, recunoscute pentru contribuțiile lor semnificative.

Acesta a primit premiul pentru „Pentru determinarea de a implementa cu succes proiectele cu finanțare europeană care definesc orașul inteligent”.

„Orice  succes nu  depinde de  un singur om, ci de o întreagă echipă, aliniată pe viziune, misiune, valori. Piatra Neamț avea nevoie de aceste lucruri. Am o echipă minunată alături. Cel mai important pentru mine este echipa de acasă.

Îi mulțumesc soției și copilului meu pentri că în fiecare zi îmi oferă iubire, susținere și încredere și au răbdarea să facă din mine un om mai bun. Întreaga echipă a primăriei muncim pentru a implementa proiectele de care are nevoie orașul pentru viitorul său”, a transmis Andrei Carabelea pe scena Galei Capital. 

Andrei Carabelea, un primar ce vrea binele orașului

Andrei Carabelea și-a început mandatul de primar în anul 2020. 

În Piatra Neamț au fost implementate proiecte cu finanțare guvernamentală în valoare de peste 370 de milioane de lei. De asemenea, există investiții în acest oraș în educație, în modernizarea infrastructurii. Totodată, trebuie menționat faptul că au existat investiții și în îmbunătățirea calității vieții pentru locuitori.

De când a ajuns la conducerea orașului Piatra Neamț, Andrei Carabelea a atras dublul sumelor din cele două mandate anterioare. Acestea au fost cele mai mari și mai valoroase fonduri.

În Piatra Neamț, există șantiere în o treime din unitățile de învățământ din oraș. De asemenea, aici, se reabilitează două dintre cele mai mari școli gimnaziale. Acestea vor fi dotate cu mobilier nou  și cu echipamente digitale. Vor exista 600 de săli de clasă cu tot ceea ce au nevoie elevii și profesorii. Astfel, orele se vor desfășura într-un mediu normal pentru secolul XXI. Trebuie menționat faptul că părinții nu vor mai fi nevoiți să contribuie cu vreun ban la fondul clasei sau la fondul școlii. 

Se construiesc două noi creșe de la zero, dar se și lucrează la unele din cele mai importante grădinițe din oraș. 

Investiții pentru cetățeni

Au fost investiți bani și în siguranța cetățenilor. Mai exact, au fost reabilitate poduri și punți pietonale din oraș. Aceste locuri se pare că au fost uitate sau trecute cu vederea de administrațiile anterioare. Patru poduri rutiere au intrat într-un proces de reabilitare, iar unul dintre ele a fost construit de ala zero. 

Andrei Carabelea a reușit să modernizeze prin intermediul bugetului local trei punți. De asemenea, au fost finalizate și lucrările de reabilitare și consolidare a punții pietonale de acces în Ștrandul Municipal, unul dintre punctele de atracție turistică a orașului. 

În cadrul proiectelor desfășurate de către primar se numără și începerea lucrărilor de înlocuire a punții pietonale din zona centrală a orașului, dar și înlocuirea conductei magistrale de alimentare cu apă, atât de importante pentru comunitate. Aceste lucrări pentru conductele de apă au loc după mai bine de cinci decenii. 

Infrastructura din Piatra Neamț a primit o altă înfățișare de când a ajuns la conducere Andrei Carabelea. Două dintre principalele artere de circulație din oraș au fost complet modernizate. În momentul actual, se lucrează la a treia. A avut loc și reabilitarea completă a trotuarelor, carosabilului spațiilor verzi. De asemenea, primarul a modernizat și stațiile pentru transportul public și rețeaua de piste pentru bicicliști. 

Gala Premiilor Capital

Astăzi, 13 decembrie 2023, a avut loc Gala Premiilor Capital, gală organizată de revista Capital, unde au fost premiați oameni și companii cu rezultate deosebite.

La toate punctele de difuzare ale presei și pe site-ul edituradecarte.ro, începând cu data de 15 decembrie, poate fi găsit noul număr al Revistei Capital „Top 300 Cei Mai Bogați Români”. În cadrul acestui supliment pot fi găsite poveștile de succes ale antreprenorilor din mai multe domenii din România, dar pot fi găsite, totodată și subiecte de actualitate.