Nicolae Ciucă spune că mediul de afaceri vrea predictibilitate fiscală

Mediul de afaceri din România, investitori români sau străini, cere predictibilitate fiscală. Asta a declarat președintele PNL, Nicolae Ciucă. Fostul premier spune că oamenii de afaceri vor să asigure o perspectivă clară asupra evoluției afacerilor pe termen mediu și lung.

”Mediul de afaceri, investitorii români, care generează şi dezvoltă capitalul românesc, investitorii străini, la unison ne cer să avem o predictibilitate a tot ceea ce înseamnă fiscalitatea, pentru a avea o proiecţie de dezvoltare a afacerii, pe termen mediu şi lung”, a spus, joi, Nicolae Ciucă, aflat la Roman.

El a subliniat că toate aceste schimbări bruște în legislația fiscală conduc la anumite disfuncționalități. mai ales că trăim într-o lume caracterizată de o competiție continuă. Iar competitivitatea este esențială pentru supraviețuirea și dezvoltarea oricărei afaceri.

Se impune dezvoltarea infrastructurii feroviare

Ciucă a adăugat că este crucială dezvoltarea infrastructurii feroviare și a interconexiunilor regionale și transfrontaliere. Inclusiv cu Republica Moldova și Ucraina, pentru că progresul poate fi realizat și în proiectele care vizează regiunea de nord-est a Moldovei.

”S-a vorbit despre priorităţile noastre în ceea ce priveşte capitalul românesc, mediul de afaceri. Trebuie să aibă ca principal obiectiv creşterea clasei de mijloc, în societatea noastră, pentru că avem nevoie de creşterea bunăstării, a salariilor”, a mai arătat Ciucă.

Sunt pregătite măsuri de reducere a cheltuielilor

Ciucă a menționat că au fost pregătite măsuri pentru reducerea cheltuielilor bugetare. Dar analiza lor trebuia să fie finalizată, dar existau câteva priorități care au cauzat întârzieri.

„Vom examina toate aceste aspecte în cadrul coaliției”, a adăugat liderul liberal.

Președintele PNL a menționat că a avut o discuție cu premierul și ministrul Finanțelor și că au fost pregătite măsuri în acest sens. El a explicat că aceste măsuri trebuiau să fie finalizate ca analiză. Dar au existat unele priorități care au dus la întârzierea acestui proces. Ciucă a subliniat că împreună cu miniștrii de resort și cu premierul vor analiza toate aceste aspecte în cadrul coaliției. Deoarece, după cum a menționat, s-au luat măsuri pentru a depăși o situație dificilă în mediul de afaceri. Și este normal ca această sarcină să fie împărțită în mod legal. Atât în ceea ce privește mediul de afaceri, cât și cheltuielile bugetare.

Nicolae Ciucă a precizat că, din măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare, pe luna noiembrie au fost reduse cheltuielile de la 4,2 miliarde. Comparativ cu anul precedent, la aproximativ 2,3 sau 2,4 miliarde.