Nicolae Ciucă anunță candidații la alegerile locale din județul Neamț

Joi, pe 29 februarie, Nicolae Ciucă se află în județul Neamț. Acolo, prezintă mai mulți candidați la alegerile locale din acest an. Printre aceștia se numără liberalii Laurențiu Leoreanu, Andrei Carabelea și George Lazăr.

Aceștia concurează pentru funcțiile de primar al orașului Roman, primar al municipiului Piatra Neamț și membru al Consiliului Județean Neamț.

PNL afirmă că regiunea Moldovei a devenit un pol de atracție pentru mari investiții. Iar în timpul mandatului de premier al lui Nicolae Ciucă, s-au deblocat proiectele Autostrăzii Moldovei, considerată cea mai importantă investiție din zonă.

În plus, nivelul record de fonduri europene atrase în timpul guvernării PNL a permis realizarea unor proiecte de dezvoltare semnificative în zonă. Acestea includ:

  • Terminalul 4 al Aeroportului Internațional Iași;
  • Spitalul Sfânta Maria din Iași;
  • modernizarea rețelei de apă din Piatra Neamț – prima astfel de lucrare din ultimele cinci decenii;
  • modernizarea drumurilor în municipiu;
  • introducerea autobuzelor electrice în circulație în Piatra Neamț.
autostrada-moldovei
Autostrada Moldovei / SURSA FOTO: Dreamstime

Strategia PNL la alegerile locale

Liberalii continuă să mizeze pe strategia care a adus succes administrațiilor PNL din întreaga țară, bazată pe creștere economică prin investiții, bugete locale orientate către dezvoltare și proiecte finanțate din fonduri europene. Totodată, se bazează pe colaborarea strânsă dintre administrațiile PNL și sectorul privat.

Nicolae Ciucă, liderul PNL, vizitează și companii locale puternice astăzi. Printre acestea se numără TRW Roman, producător de componente auto cu peste 1800 de angajați, cel mai mare angajator din zona metropolitană Roman, și grupul de firme Autonom, companie cu peste 600 de angajați la nivel național, având cea mai mare cifră de afaceri din municipiul Piatra Neamț.

Racolarea primarilor PNL de către PSD, „o calicie fără rost”

Tot joi, Nicolae Ciucă a spus că că racolarea primarilor PNL de către PSD este „o calicie fără rost”. Această problemă a fost abordată deschis în cadrul coaliției de guvernare. În opinia sa, este momentul să se pună capăt acestui tip de practică, iar acțiunile PSD sunt considerate complet inutile în acest context.

Liderul liberal observă că ambele partide politice dispun de o bază solidă de primari, care merită recunoașterea pentru efortul lor în teritoriu. Acești primari sunt cei care intră în contact direct cu cetățenii români și implementează proiectele locale. El nu înțelege de ce ar fi necesară această migrație a primarilor între partide. Mai multe puteți afla aici.