Premierul Nicolae Ciucă a mai precizat că Guvernul a asigurat predictibilitate şi stabilitate mediului de afaceri. Acesta a mai adăugat că facilităţile fiscale au fost extinse în această perioadă şi au fost introduse noi măsuri pentru îmbunătăţirea relaţiei între ANAF şi contribuabil, respectiv Radarul Mărfurilor şi extinderea E-Factura, şi pentru îmbunătăţirea colectării taxelor.

”Guvernul a respectat angajamentul de a nu mări taxele şi impozitele în acest an, asigurând predictibilitate şi stabilitate mediului de afaceri. Au fost promovate mai multe programe pentru a încuraja investiţiile, prin asigurarea accesului la finanţare al companiilor. Derularea Programului INVEST-România şi aprobarea programelor IMM-PROD, RURAL-INVEST, GARANT CONSTRUCT şi INNOVATION oferă garanţii de stat firmelor din mai multe sectoare economice”, a scris şeful Executivului pe pagina sa de Facebook

În primele patru luni ale acestui an încasările au crescut cu 22% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, subliniază premierul, făcând trimitere la bilanţul celor şase luni de guvernare.

Florin Cîțu: Cel mai important lucru de care trebuie să țină cont Guvernul Ciucă este să nu crească povara fiscală pentru români

„PNL a eliminat taxe și a digitalizat sistemul fiscal și a adus mai mulți bani la buget. Să introduci noi taxe îți aduce bani la buget pe termen scurt, după aceea îți crește evaziunea fiscală”, a spus Cîțu.

Vorbind despre introducerea impozitului progresiv, Florin Cîțu a transmis că acesta nu este pe masa PNL.

„L-am văzut pe dl Marcel Ciolacu, ba că vrea să introducă cota unică, ba că nu vrea, ba că vrea să introducă impozit progresiv, ba că nu vrea. Până nu se ia o decizie, n-are rost să discutăm.

Eu sunt sigur că se va ține cont de decizia PNL. (…) Principalul este să nu creștem taxa marginală în România, să nu creștem povara fiscală asupra românilor. Asta este cel mai important lucru”, a mai transmis Cîțu.

PSD doreşte introducerea unui impozit progresiv în România, arătând că în fapt, cota unică nu mai este în România, în urma deciziilor privind exceptarea mai multor categorii, precum angajaţii din agricultură, alimentaţie, IT, etc. În schimb, PNL susţine păstrarea cotei unice în România.