Nicolae Ciucă a dat lovitura! Premierul a luat fața multor politicieni. Este pe primul loc

Prim-ministrul Nicolae Ciucă continuă să ocupe primul loc în ceea ce privește vizibilitatea, arată o analiză realizată de news.ro și de Agenția de monitorizare Klarmedia.

Analiza, are are la bază monitorizarea presei scrise și online, arată că premierul Nicolae Ciucă a avut, în luna aprilie, 25.051 de mențiuni în cele două tipuri de presă, pe fondul Congresului PNL. În cadrul acestui eveniment, șeful Executivului a fost ales pentru a conduce Partidul Național Liberal.

De asemenea, mențiunile au mai fost făcute și pe fondul declarațiilor cu privire la pachetul de măsuri ”Sprijin pentru România”, dar și în contextul vizitei sale în Ucraina.

Alexandru Rafila se află pe locul doi

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, se situează pe locul doi în analiză și are peste 4.000 de mențiuni în presă. Numărul de mențiuni din luna aprilie este mai mic decât cel înregistrat în luna martie.

Vizibilitatea cea mai mare a avut-o în zilele în care a vorbit despre intenția de a transfera SMURD la Ministerul Sănătății și în zilele când a vorbit despre achiziția de vaccinuri anti-coronavirus.

Ministrul de Externe urcă în topul vizibilității

Ministrul de Externe a înregistrat peste 4.000 de mențiuni în luna aprilie. Astfel, Bogdan Aurescu a urcat pe locul 3 în acest clasament, față de luna martie când s-a aflat pe locul cinci.

Vizibilitatea cea mai mare a avut-o în momentul în care a numit 10 reprezentanți ai Ambasadei Rusiei în România drept persoane non grata. În plus, vizibilitatea a venit și după ce a participat la Conferinţa internaţională de sprijin pentru Republica Moldova și după vizita sa la Kiev.

Vizita omologului său ucrainean la București a reprezentant un alt motiv pentru creșterea vizibilității.

Miniștrii care au urcat în top în luna aprilie

În ceea ce privește miniștrii care au urcat în acest clasament în luna aprilie se numără:

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu – acesta se află acum pe locul 4, față de locul 6 pe care îl ocupa în luna martie. Acest lucru se datorează declarațiilor cu privire la situația TAROM, CFR și a declarațiilor cu privire la modernizarea Aeroportului ”Mihail Kogălniceanu”. În plus, saltul se datorează și declarațiilor cu privire la construirea celor 4 Tronsoane ale Autostrăzii Buzău-Focşani.

Ministrul Muncii, Marius Budăi – el se află pe locul cinci, făcând un salt extrem de mare față de luna martie când ocupa locul zece. Vizibilitatea acestuia se datorează momentului în care a fost prezent la un protest al sindicaliștilor în care a purtat un tricou negru pe care avea tăiat mesajul 9,4%, referindu-se la procentul din PNRR pentru pensii.

Ministrul de Interne, Lucian Bode – acesta a urca de pe locul 11 pe locul 6 datorită declarațiilor făcute la evenimentele de partid.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna – acesta a urcat de pe locul 12 în luna martie pe locul 9, datorită declarațiilor pe care le-a făcut cu privire la alocarea de numere de înmatriculare verzi.

Miniștrii care au coborât în clasament

Așa cum era de așteptat, există și miniștri care au coborât în clasamentul efectuat pentru luna aprilie. Concret, este vorba despre:

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu – acesta a coborât de pe locul 4 pe locul 5, iar cele mai multe mențiuni au legătură cu războiul din Ucraina.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu – acesta a coborât de pe locul 3 pe locul 8. Prezența sa în presa scrisă și online a fost semnificativă atunci când s-a întâlnit cu președintele Turciei.

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu – acesta a coborât pe locul 10 de pe locul 9, iar mențiunile sale în presă sunt referitoare la declaraţiile referitoare la acordarea unui ajutor de stat pentru investiţii de peste 1 milion de euro, în 92 de domenii de activitate, la inflaţie, la sumele provenite din fonduri europene, estimări referitoare la creşterea economică, încasări la buget.