Nicolae Ciucă asigură Republica Moldova: România o va sprijini în implementarea reformelor din Justiție

Joi, la Palatul Parlamentului, președintele Senatului, Nicolae Ciucă, a găzduit o întâlnire cu ministra Justiției din Republica Moldova, Veronica Mihailov-Moraru. La discuții a fost prezent și ministrul român al Justiției, Alina Gorghiu. Liderul PNL a subliniat că această întâlnire face parte dintr-un dialog continuu între București și Chișinău, axat pe parcursul european al Republicii Moldova. Ciucă a asigurat-o pe ministrul moldovean că poate conta pe sprijinul României în implementarea reformelor judiciare și în lupta împotriva corupției.

”Am primit-o astăzi la Palatul Parlamentului pe ministra Justiţiei din Republica Moldova, Veronica Mihailov-Moraru, într-o întâlnire la care a luat parte şi ministra Alina Gorghiu. Discuţiile de astăzi fac parte dintr-un dialog permanent pe care Bucureştiul şi Chişinăul îl au cu privire la parcursul european al Republicii Moldova”, a scris Nicolae Ciucă pe Facebook.

Conform președintelui Senatului, România încurajează un ritm susținut al reformelor din domeniul justiției, care sunt în prezent în desfășurare peste Prut.

”Este un domeniu esenţial pentru avansarea agendei europene, aşteptările fiind ridicate atât din partea Comisiei de la Bruxelles, cât şi din partea societăţii. I-am spus ministrei Veronica Mihailov-Moraru că poate conta pe sprijinul României în implementarea reformelor asumate în Justiţie şi a luptei împotriva corupţiei”, a transmis Ciucă.

Lucian Bode: PNL va da președintele României

Președintele PNL – Nicolae Ciucă și secretarul general – Lucian Bode au participat miercuri, 25 aprilie 2024, la lansarea candidaților PNL Dâmbovița pentru alegerile locale din 9 iunie. În discursul său, Bode și-a exprimat convingerea că PNL va fi la guvernare și după 2024. Mai mult de atât, el a declarat că Nicolae Ciucă va fi noul președinte al României.

„PNL are posibilitatea, voința și priceperea să obțină un scor care o să surprindă la nivel național. PNL va fi la guvernare si dupa 2024 și va da președintele României în persoana domnului Nicolae Ciucă. Au trecut vremurile când adversarii erau de neînvins, noi, cei din PNL am demonstrat asta” a declarat Bode.

Ionuț Stroe: Ciucă este cel mai potrivit să fie președintele României

Și purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a afirmat luni că liberalii consideră că Nicolae Ciucă se potrivește mult mai bine pentru funcția de președinte al României, având un profil public și o atitudine echilibrată. Stroe a subliniat că Ciucă este o figură care a reușit să unească și să genereze coeziune în coaliție, fiind văzut ca un mediator eficient.

În emisiunea „România Politică” de la Prima News, Ionuț Stroe a menționat că vede continuarea alianței cu PSD și în cadrul alegerilor prezidențiale din toamnă.

”Eu cred că această soluţie şi această alianţă este cel mai matur şi articulat lucru din politica românească a ultimilor 20 de ani şi ar trebui să continue, mai ales în actualul context extrem de dificil din punct de vedere al securităţii, al politicilor europene, al crizelor economice şi sociale economice care se anunţă. Este lucrul care garantează stabilitatea şi menţinerea acestei ţări pe o direcţie bună”, a spus Stroe.

Stroe a subliniat că Nicolae Ciucă este alegerea ideală pentru candidatura comună a celor două partide sau ca independent.

În declarația sa de acum câteva zile, Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a exprimat dorința evidentă a liberalilor ca președintele Nicolae Ciucă să devină candidatul lor pentru funcția de președinte al României. El a subliniat că această dorință nu ar trebui interpretată ca o provocare sau o încălcare a anumitor interese, deoarece este posibil ca și social-democrații să-și susțină propriul candidat.

Stroe a mai adăugat că nu este obligatoriu ca rezultatele alegerilor europarlamentare să fie indicatorul principal al preferințelor electoratului în ceea ce privește alegerile prezidențiale.