Ionuț Stroe: Nicolae Ciucă este cel mai potrivit să fie președintele României

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a afirmat luni că liberalii consideră că Nicolae Ciucă se potrivește mult mai bine pentru funcția de președinte al României, având un profil public și o atitudine echilibrată. Stroe a subliniat că Ciucă este o figură care a reușit să unească și să genereze coeziune în coaliție, fiind văzut ca un mediator eficient.

Ionuț Stroe
SURSA FOTO: Facebook, Ionuț Stroe

În emisiunea „România Politică” de la Prima News, Ionuț Stroe a menționat că vede continuarea alianței cu PSD și în cadrul alegerilor prezidențiale din toamnă.

”Eu cred că această soluţie şi această alianţă este cel mai matur şi articulat lucru din politica românească a ultimilor 20 de ani şi ar trebui să continue, mai ales în actualul context extrem de dificil din punct de vedere al securităţii, al politicilor europene, al crizelor economice şi sociale economice care se anunţă. Este lucrul care garantează stabilitatea şi menţinerea acestei ţări pe o direcţie bună”, a spus Stroe.

Stroe a subliniat că Nicolae Ciucă este alegerea ideală pentru candidatura comună a celor două partide sau ca independent.

”Noi, liberalii, credem că Nicolae Ciucă îmbracă mult mai bine haina şi profilul public necesar pentru a ocupa funcţia de preşedinte. Este un tip al echilibrului, un tip care a unit punţi, a generat coeziune în coaliţie, un tip care şi-a respectat cuvântul”.

Nu europarlamentarele vor da tonul prezidențialelor

În declarația sa de acum câteva zile, Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a exprimat dorința evidentă a liberalilor ca președintele Nicolae Ciucă să devină candidatul lor pentru funcția de președinte al României. El a subliniat că această dorință nu ar trebui interpretată ca o provocare sau o încălcare a anumitor interese, deoarece este posibil ca și social-democrații să-și susțină propriul candidat.

Stroe a mai adăugat că nu este obligatoriu ca rezultatele alegerilor europarlamentare să fie indicatorul principal al preferințelor electoratului în ceea ce privește alegerile prezidențiale.

”Am decis de comun acord să suspendăm orice fel de discuţii privind proiectarea viitorului politic, al alegerilor prezidenţiale din această toamnă, pentru data de 10 iunie.

După ce vom epuiza această etapă a alegerilor locale vom putea evident să ne aşezăm la masă şi să discutăm şi despre acest lucru”, a declarat în emisiunea România Politică de la Prima News Ionuţ Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL.

Stroe este de părere că orice partid își dorește propriul candidat la alegerile prezidențiale în mod legitim și firesc. Ionuț Stroe a menționat că liberalii gândesc pe termen lung și doresc să reconfirme faptul că președintele în această țară a fost adesea susținut de zona de dreapta.

Ei își doresc evident ca președintele Ciucă să meargă la Cotroceni. El a adăugat că nu doresc să lezeze pe nimeni și să nu se interpreteze că supără sau lezează anumite interese. Probabil și social-democrații susțin candidatul lor. Ei, în mod evident, își doresc ca un proiect comun să includă propunerea candidatului Nicolae Ciucă.

Liberalul a mai menționat că pentru moment nu s-a luat încă o decizie nici dacă vor avea un candidat comun.